Skip to main content Skip to footer site map

Feature: OOK RENE VAN KOOTEN IN LES MISERABLES!

Vijftien jaar nadat hij voor zijn rol in Les Misérables een Musical Award won

Feature: OOK RENE VAN KOOTEN IN LES MISERABLES! andaag maakt theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment bekend dat naast 'first cast' Milan van Waardenburg ook René van Kooten de rol van Jean Valjean in de legendarische musical Les Misérables gaat spelen. Het is voor Van Kooten de tweede keer dat hij in de huid van Jean Valjean kruipt. In 2008 speelde hij op zeer overtuigende wijze deze rol en werd daarvoor beloond met een Musical Award voor beste hoofdrol in een grote musical.

'René zal de rol doorgaans eens per week spelen,' laat artistiek directeur Hans Cornelissen weten. 'De andere voorstellingen vertolkt Milan van Waardenburg de rol. We zijn blij dat ook René beschikbaar is. Zeker nu we weten dat Les Misérables vanaf februari tot oktober 2023 niet alleen in Koninklijk Theater Carré te zien zal zijn maar ook exclusief in acht andere grote theaters in Nederland'.

In het seizoen 2008/2009 werd René van Kooten geroemd om zijn vertolking. Men vergeleek hem zelfs met zijn Engelse collega op West End Londen. Alle recensies waren lovend en het was dan ook geen verrassing dat hij hiervoor werd beloond met een Musical Award. 'Het is een unieke kans om naast Milan van Waardenburg deze rol na vijftien jaar weer te mogen spelen,' laat René van Kooten weten. 'Jean Valjean is voor een musicalacteur een buitengewoon interessante en uitdagende rol. Les Misérables blijft één van de mooiste producties om in te staan.'

Andere hoofdrollen worden gespeeld door Freek Bartels (Javert), Vajèn van den Bosch (Eponine), Channah Hewitt (Fantine), Ellen Pieters (Madame Thénardier), Mark Roy Luykx (Enjolras) en Sem Gerritsma (Cosette).

Het verhaal
Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het verbreken van de voorwaarden?

Meer informatie en kaartverkoop
Meer informatie vindt u op: www.lesmiserables.nl
Kaarten voor Les Misérables zijn te koop via www.eventim.nlRelated Articles View More Netherlands Stories


From This Author - Chantal Kunst

Hi! I'm Chantal. I'm blessed to be living and working in Amsterdam. From the moment I saw my very first musical theatre production as a kid, I fell in love and have been ever since. "Music, art,... (read more about this author)

Feature: JEANNINE LA ROSE SPEELT HOOFDROL IN AMSTERDAMSE WALKING MOVIE!
July 5, 2022

Over Jeannine La Rose Jeannine La Rose is zangeres en actrice en werd bekend van grote musicals, zoals Hair, The soul of Motown 2, Mary Poppins, Daddy Cool en Jesus Christ Superstar, waar ze de eerste vrouwelijke Herodus vertolkte. In januari 2019 won ze een musical award voor de rol van Sofia in The Color Purple, in de gelijknamige film gespeeld door Oprah Winfrey. Momenteel speelt Jeanine de oma van Tina Turner in Tina: de Tina Turner Musical.  

Review: AVENUE Q BY HAPPILY EVER AFTER PRODUCTIONS at Het Amsterdams Theaterhuis!
June 25, 2022

What did our critic think of AVENUE Q BY HAPPILY EVER AFTER PRODUCTIONS at Het Amsterdams Theaterhuis?

Feature: TIENDE FAMILIEVOORSTELLING PIETER KRAMER GAAT OVER MOZART!
June 23, 2022

Op zondagmiddag 18 december 2022 zal voor de tiende keer een familievoorstelling van regisseur Pieter Kramer en zijn vaste scriptschrijver Don Duyns in première gaan, ditmaal in Stadsschouwburg Nijmegen. Wolfgang, het wonderjong is een sprankelende en muzikale familievoorstelling over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek. Vanaf dit jaar maakt Kramer zijn familievoorstellingen onder de vleugels van Stichting Theateralliantie en Toneelgroep Oostpool. De voorstelling zal van december 2022 tot en met half maart 2023 te zien zijn in 21 grote theaters door het hele land. De kaartverkoop is nu gestart.

Feature: HUISVROUWEN BESTAAN NIET KOMEND THEATERSEIZOEN TOCH NOG TE ZIEN!
June 20, 2022

REP Entertainment maakt vandaag bekend dat het succesvolle Huisvrouwen Bestaan Niet komend seizoen gelukkig alsnog te zien is in het theater. Nadat de première en de tournee door Corona afgelopen theaterseizoen niet door konden gaan zijn Anouk Maas (Evita, The Sound of Music, Flashdance, GTST), Rian Gerritsen (De Luizenmoeder, Opvliegers) en Lieneke Le Roux (Broos, Ik Ook Van Jou) dit seizoen dan toch te zien op de bühne. Huisvrouwen Bestaan Niet, geïnspireerd door de columns van Sylvia Witteman, is van 20 januari t/m 13 mei te zien door het hele land en gaat op 28 januari in première in Schouwburg Het Park in Hoorn.

Feature: DE SCHIPPERS VAN DE KAMELEON
June 16, 2022

Na vier succesvolle films en ruim 70 boeken waagt de onbevreesde en kloekmoedige tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer zich met hun kolossaal-snelle boot De Kameleon op de houten planken van de Nederlandse theaters. Vanaf 7 oktober te zien door heel Nederland.