Skip to main content Skip to footer site map

Ad Van Dijk

 
Ad Van Dijk Headshot
 

Writing

Composer

 
Writing
Composer

Ad Van Dijk Awards and Nominations

 
Tony Awards - 1994 - Best Original Score (Music and/or Lyrics) Written for the Theatre
Ad van Dijk, Cyrano: The Musical

Ad Van Dijk News

BWW Review: DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND⭐️⭐️⭐️  at MECC Maastricht! Photo BWW Review: DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND⭐️⭐️⭐️ at MECC Maastricht!
by Chantal Kunst - May 9, 2022

Toneelgroep Maastricht and Albert Verlinde Producties bring us a new production this season, Dagboek van een Herdersbond, based on the Dutch television series by Willy van Hemert, which aired from the late 70's to early 80's. A huge success with 6 million viewers.

BWW Feature: NANDI VAN BEURDEN OOK TE ZIEN IN DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND at MECC Maa Photo BWW Feature: NANDI VAN BEURDEN OOK TE ZIEN IN DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND at MECC Maastricht
by Chantal Kunst - Jan 12, 2022

Na haar glansrol in The Sound of Music is Nandi van Beurden dit jaar in de maanden mei en juni te zien in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond van Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht. Nandi zal de rol van Miete van der Schoor, dochter van de bierbrouwer, spelen. In de televisie serie werd deze rol destijds gespeeld door Bruni Heinke.

BWW Feature: 5 JAAR NA LAATSTE ELFSTEDENTOCHT GAAT KAARTVERKOOP MUSICAL DE TOCHT VAN  Photo BWW Feature: 5 JAAR NA LAATSTE ELFSTEDENTOCHT GAAT KAARTVERKOOP MUSICAL DE TOCHT VAN START!
by Chantal Kunst - Jan 4, 2022

Na 25 jaar wachten is het eindelijk zover, deze keer gaat hij door: De Tocht! In navolging op grootschalige musicals als ‘Soldaat van Oranje – De Musical en de ‘Spektakelmusical 40-45’ is in het najaar van 2022 de nieuwe Nederlandse musical ‘De Tocht’ te zien. In een speciaal te bouwen theater met een ijsvloer van 2.000m2. Voor iedereen die ervan droomt om ooit nog een Elfstedentocht mee te maken is dit het moment: ‘It giet oan’! Het publiek kan vanaf vandaag tickets kopen voor deze musical!

BWW Feature: WILLIAM SPAAIJ OOK IN DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND at MECC Maastricht! Photo BWW Feature: WILLIAM SPAAIJ OOK IN DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND at MECC Maastricht!
by Chantal Kunst - Dec 21, 2021

Albert Verlinde Produkties en Toneelgroep Maastricht zijn verheugd vandaag bekend te maken dat William Spaaij vanaf volgend jaar mei ook te zien is in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond. William zal in de voorstelling, te zien in een pop-up-theater in het MECC Maastricht, de rol spelen van Lumens, een collega-kapelaan die een goede vriend wordt van kapelaan Erik Odekerke.

BWW Feature: ANGELA SCHIJF SPEELT HOOFDROL IN DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND at MECC Maa Photo BWW Feature: ANGELA SCHIJF SPEELT HOOFDROL IN DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND at MECC Maastricht!
by Chantal Kunst - Oct 19, 2021

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht zijn enorm verheugd dat ze vandaag bekend mogen maken dat Angela Schijf een van de hoofdrollen gaat spelen in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond. Voor zowel Albert als Servé Hermans, de artistiek directeur van Toneelgroep Maastricht, was het een grote wens om Angela een hoofdrol te laten vertolken.

BWW Feature: AUDITIEOPROEP SPEKTAKELMUSICAL DE TOCHT - OPEN CALL Photo BWW Feature: AUDITIEOPROEP SPEKTAKELMUSICAL DE TOCHT - OPEN CALL
by Chantal Kunst - May 5, 2021

De Tocht gaat over vijf schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden zij elkaar een belofte: ‘als de Elfstedentocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit’. Belofte maakt schuld. En doordat één van de vrienden een geheim bij zich draagt, staat er meer op het spel dan enkel het halen van het kruisje... De Tocht schaats je alleen, maar de finish haal je samen. Spektakelmusical De Tocht wordt geschreven door Allard Blom (script en liedteksten), Bonne Stienstra (Friese dialoog), Ad van Dijk (muziek) en Sytse Broersma (muziek en Friese liedteksten). De regie is in handen van Eddy Habbema

BWW Feature: FRANCIS VAN BROEKHUIZEN WORDT MOEDER-OVERSTE IN THE SOUND OF MUSIC  at T Photo BWW Feature: FRANCIS VAN BROEKHUIZEN WORDT MOEDER-OVERSTE IN THE SOUND OF MUSIC at Tour
by Chantal Kunst - Apr 13, 2021

Francis van Broekhuizen krijgt de rol van moeder-overste in de musical The Sound of Music. Producent Stage Entertainment brengt de musicalklassieker in een nieuwe, energieke en eigentijdse versie die vanaf 16 juni 2021 te zien is in het AFAS Circustheater Scheveningen. Hierna zal de voorstelling doorreizen langs de grote theaters in Nederland. De voorstelling kan – mocht dat in juni nodig zijn – coronaproof met een beperkte zaalbezetting spelen. De kaartverkoop voor The Sound of Music is vandaag gestart.

BWW Feature:  DORIS BAATEN EN ALFRED VAN DEN HEUVEL VANAF SEPTEMBER IN NIEUWE NEDERLA Photo BWW Feature: DORIS BAATEN EN ALFRED VAN DEN HEUVEL VANAF SEPTEMBER IN NIEUWE NEDERLANDSE MUSICAL at National Tour
by Chantal Kunst - Jun 16, 2020

AMSTERDAM a?" Doris Baaten en Alfred van den Heuvel zijn vanaf september te zien in de nieuwe en oorspronkelijk Nederlandse musical Een leven samen. Dat maakt producent De Theater BV vandaag bekend. Alexandra Alphenaar en Ara Halici maken de cast compleet. De voorstelling is geschreven door Allard Blom, de muziek gecomponeerd door Ad van Dijk en wordt geregisseerd door Martin Michel.

William Spaaij naast Simone Kleinsma in nieuwe musical over Annie M.G. Schmidt Photo William Spaaij naast Simone Kleinsma in nieuwe musical over Annie M.G. Schmidt
by Alan Henry - Apr 25, 2018

Na succesvolle biografische musicals zoals Sonneveld, Ramses en Robert Long is aankomend seizoen Was Getekend, Annie M.G. Schmidt te zien in de Nederlandse theaters. Naast Simone Kleinsma in de rol van Annie M.G. Schmidt kunnen we nu bekendmaken dat William Spaaij de rol van zoon Flip van Duijn op zich neemt.

BWW Feature: Recap Of MUSICAL AWARDS GALA 2017
by Daan Fuldner - Jan 19, 2017

All prized have been awarded, afterparties been celebrated and tuxedo's and dresses safely stowed for next year: in short, it's time to look back at this year's Musical Awards Ceremony! With lots of amazing performances, emotional speeches and lots of happy winners, it sure is a night to remember!


Ad Van Dijk Frequently Asked Questions

How many shows has Ad Van Dijk written?
Ad Van Dijk has written 1 shows including Cyrano - The Musical (Composer).

What awards has Ad Van Dijk been nominated for?
Best Original Score (Music and/or Lyrics) Written for the Theatre (Tony Awards) for Cyrano: The Musical .