Tweede Agatha Christie voorstelling na het succes van The Mousetrap

Tweede Agatha Christie voorstelling na het succes van The Mousetrap

By: May. 30, 2023

Tweede Agatha Christie voorstelling na het succes van The Mousetrap

REP Entertainment presenteert de theaterproductie Murder on the Orient Express, gebaseerd op het bekende moordmysterie van Agatha Christie. Met een sterrencast, waaronder Remko Vrijdag, Frederik Brom en Lone van Roosendaal, en onder regie van Jasper Verheugd. Na het succes van The Mousetrap komt de producent met het tweede moord-mysterie van Agatha Christie. Murder on the Orient Express is na de première op 26 november te zien in theaters door heel Nederland.

 

REP Entertainment presenteert Murder on the Orient Express, een toneelstuk gebaseerd op het meesterwerk van Agatha Christie. Het stuk is bewerkt voor theater door toneelschrijver Ken Ludwig, bekend van onder andere De drie Musketiers en Crazy for You, en wordt vertaald en geregisseerd door Jasper Verheugd. De sterrencast bestaat uit Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske, Ruben Brinkman, Marijn Claes, Lusanne Arts en Belle Zimmerman. 

Regisseur Jasper Verheugd: “Ik ben ontzettend enthousiast om deze iconische Agatha Christie op het toneel te mogen brengen. Met deze cast belooft het een avond te worden die je niet snel zult vergeten. Het is een eer om dit klassieke plot-twist moord-mysterie aan het publiek te presenteren en ik kijk ernaar uit om ze mee te nemen in deze spannende zoektocht naar de dader.”

Het verhaal speelt zich af aan boord van de Oriënt Express, waar op een winteravond een moord wordt gepleegd. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar niets is wat het lijkt. Opgesloten in de trein, met de moordenaar in hun midden, vertrouwen de passagiers op detective Hercule Poirot om het mysterie op te lossen. Het publiek wordt meegenomen in een bloedstollende zoektocht naar de dader, vol met plot-twists en verrassingen.

Het wordt een groots opgezette theaterproductie met een filmisch karakter; een inventief decor, spectaculair licht en er wordt gebruik gemaakt van soundscapes en muziek. “Voor deze nieuwe versie van Murder on The Orient Express halen we veel inspiratie uit locatietheater, waar ik me de afgelopen jaren in verdiept heb. Mijn doel is om dit ook naar de theaters toe te brengen en het theater, het gebouw zelf, als locatie te benaderen. Het publiek stapt binnen en gaat echt mee op reis met de Orient Express. Kortom, een echte beleving. Een hele uitdaging voor een toerende productie. Maar een uitdaging waar ik heilig in geloof.” Aldus de regisseur.

 

Praktisch informatie

Murder on the Orient Express is vanaf november 2023 te zien in theaters door heel Nederland. De kaartverkoop is gestart via de theaters en via www.repentertainment.nlRELATED STORIES - Netherlands

1
Feature: AMERIKAANSE GREASE ACTEURS VERRASSEN NEDERLANDSE MUSICALCAST! Photo
Feature: AMERIKAANSE GREASE ACTEURS VERRASSEN NEDERLANDSE MUSICALCAST!

De Amerikaanse Grease-acteurs Didi Conn, die in de filmhit de rol van Frenchy speelde, en Frankie Avalon (Teen Angel) hebben de Nederlandse musicalcast verrast en gefeliciteerd met de verkoop van 150.000 kaarten.

2
Feature: FRANCINE OOMENS HOE OVERLEEF IK ALLES WAT IK NIEMAND VERTEL? KOMT NAAR HET THEATE Photo
Feature: FRANCINE OOMENS HOE OVERLEEF IK ALLES WAT IK NIEMAND VERTEL? KOMT NAAR HET THEATER!

Het vandaag uitgekomen boek van Francine Oomen, Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?, wordt bewerkt tot een theatervoorstelling. Producent Niels van Doormalen van Millennium Entertainment krijgt van Francine Oomen het vertrouwen om er een vernieuwende en verbindende voorstelling van te maken. Deze staat in het najaar van 2025 op de planken.

3
Review: MAMMA MIA! – An Energizing Breeze of Fresh Air on a Greek Island Photo
Review: MAMMA MIA! – An Energizing Breeze of Fresh Air on a Greek Island

What did our critic think of MAMMA MIA! – A ENERGIZING BREEZE OF FRESH AIR ON THE GREEK ISLAND at DeLaMar Theater?

4
Nominations Open For The 2023 BroadwayWorld Netherlands Awards Photo
Nominations Open For The 2023 BroadwayWorld Netherlands Awards

Nominations are now open for the 2023 BroadwayWorld Netherlands Awards. The 2023 Regional Awards honor productions which had their first performance between October 1, 2022 through September 30, 2023.

Videos


#repshow# in #getregions.name[i]# Next Thing You Know
Het Amsterdams Theaterhuis (10/22-10/24)
#repshow# in #getregions.name[i]# Chicago
Zonnehuis Theater (10/26-10/29)
VIEW ALL SHOWS  ADD A SHOW  

Recommended For You