Skip to main content Skip to footer site map
Feature: Aftrap Uitmarkt 2022: Willeke Alberti, Karsu en Brass Rave Unit!

Feature: Aftrap Uitmarkt 2022: Willeke Alberti, Karsu en Brass Rave Unit!

Tijdens de openingsavond van de Uitmarkt 2022 op vrijdag 26 augustus geven niemand minder dan de grande dame van het Nederlandse lied Willeke Alberti, de immens populaire zangeres Karsu en de energieke band Brass Rave Unit, acte de présence op het Museumplein te Amsterdam.

Het concert op vrijdagavond is voor iedereen gratis toegankelijk. Uitmarkt in Concert geeft hiermee het startsein voor de Uitmarkt die 26, 27 en 28 augustus 2022 gaat plaatsvinden. Het hele weekend staat dan in het teken van de start van het nationale culturele seizoen.

"Ik wil heel graag in Amsterdam op het Museumplein met mijn band en voor mijn trouwe publiek samen herinneringen ophalen. Samen zingen, samen lachen en lekker samen zijn; dat wil toch iedereen," aldus Willeke Alberti.

Zaterdag en zondag
Op zaterdag viert de NTR samen met de Uitmarkt traditiegetrouw de start van het nieuwe culturele seizoen. Eric Corton presenteert, vanaf het Museumplein in Amsterdam, het televisieprogramma 'Uitmarkt 2022: De Opening'.

Een uur lang komen de beste nieuwe, oude bekende en jonge artiesten langs. Een kleine greep: cabaretier en filosoof Tim Fransen (genomineerd voor de Poelifinario 2022) houdt een mini conference over de stand van het land. De Palestijnse zangeres Nai Barghouti is rijzende in Nederland. Zij zingt een betoverend mooi lied van wereldster Fairuz. En nog veel meer moois. Live uitgezonden via de NTR.

Feature: Aftrap Uitmarkt 2022: Willeke Alberti, Karsu en Brass Rave Unit!

Op zondag trappen we het musicalseizoen af tijdens 'Uitmarkt 2022: Musical Awards', The Kick-off. Het programma geeft een voorproefje van alle grote, kleine en bijzondere musicals die komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Sterren als Simone Kleinsma, Freek Bartels en Pia Douwes maken hun opwachting en er zijn live previews uit onder andere Charlie and the Chocolate Factory, The Prom en Blind Date. Maar er is nog meer: zo zal de cast van Les Misérables 2023 zich voor het eerst presenteren en zijn er optredens te zien uit de lopende hit show Spring Awakening. Dit jaar is de presentatie in handen van Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg. Het programma is live te volgen via AVROTROS om 21:22 uur op NPO1.


Uitmarkt in aangepaste vorm
De Uitmarkt viert de enorme kwaliteit en diversiteit van kunst en cultuur. Dit jaar met een aangepast concept en programma dat zich concentreert op het Museumplein en het Leidseplein. De Uitmarkt van dit jaar heeft drie onderdelen: 'Uitmarkt: in Concert', 'Uitmarkt: de Cultuurtuin' en 'Uitmarkt: op Locatie'.

Voor meer informatie: www.uitmarkt.nl
From This Author - Chantal Kunst

Chantal is a passionated theatregoer and takes the same passion into her day job: voice casting director, where she casts voice-actors for commercials and other projects. 

From her home ... (read more about this author)


Feature: NIEUW SEIZOEN GEWOON HOMO DE PODCAST!Feature: NIEUW SEIZOEN GEWOON HOMO DE PODCAST!
October 2, 2022

Binnenkort start het 3e seizoen van de succesvolle podcastserie Gewoon Homo. Makers Danny Houtkooper en Barry Beijer hebben hun krachten wederom gebundeld en gaan het gesprek aan met verschillende mensen binnen het ‘regenboog-alfabet’. Zo praten ze o.a. met Oleksandr, een homoseksuele vluchteling uit de Oekraïne en met Erik die in homogenezingstherapie heeft gezeten. Ook spreken ze met actrice Hanna van Vliet en met Richard Groenendijk over wat humor heeft betekend in zijn leven. Het nieuwe seizoen van Gewoon Homo start op 3 oktober.

Feature: THEATER AAN DE PARADE PRESENTEERT EEN MUSICALEDITIE VAN 'GERENOVEERD!' MET PIA DOUWES EN LOÏS VAN DE VEN!Feature: THEATER AAN DE PARADE PRESENTEERT EEN MUSICALEDITIE VAN 'GERENOVEERD!' MET PIA DOUWES EN LOÏS VAN DE VEN!
September 29, 2022

Na de eerste cabareteditie van Gerenoveerd! met Ramon Chatrer en Raoul Heertje, is het tijd voor een nieuwe editie van dit meester-gezelprogramma. Dit keer gaat opkomend talent Loïs van de Ven een avond werken met niemand minder dan musicalster Pia Douwes. Gerenoveerd! met Pia en Loïs is maandag 17 oktober a.s. om 20:30 uur te zien in Podium Azijnfabriek. Kaarten zijn te koop op de website van Theater aan de Parade. 

Feature: OEKRAÏENS ORKEST EN KOOR GEVEN NEDERLANDSE CONCERTEN!Feature: OEKRAÏENS ORKEST EN KOOR GEVEN NEDERLANDSE CONCERTEN!
September 29, 2022

TEC Entertainment presenteert in december 2022 de uitgestelde Nederlandse concertserie van het International Symphony Orchestra Lviv en National Choir of Ukraine DUMKA, onder leiding van dirigent Raymond Janssen. De eerdere concerten in december vorig jaar en juni dit jaar moesten worden afgezegd vanwege de lockdown en vervolgens het uitbreken van de oorlog in de Oekraïne. Het ministerie van Cultuur van de Oekraïne heeft speciale toestemming gegeven voor deze concertserie.

Feature: IVO VAN HOVE REGISSEERT JESUS CHRIST SUPERSTAR at DeLaMar Theater & tour!Feature: IVO VAN HOVE REGISSEERT JESUS CHRIST SUPERSTAR at DeLaMar Theater & tour!
September 27, 2022

Albert Verlinde Theater presenteert in samenwerking met Senf Theaterpartners en Jaco Kaasschieter in 2024 een nieuwe versie van de iconische rockopera Jesus Christ Superstar van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber. De regie is in handen van de internationaal prijswinnende Ivo van Hove. Het is na het overweldigende succes van LAZARUS de tweede keer dat Albert Verlinde en Ivo van Hove

Feature: HADEWYCH MINIS, REMY VAN KESTEREN, SHARY-AN NIVILLAC EN SOY KROON ZIJN DE GEZICHTEN VAN ZIN OM JE TE ZIEN!Feature: HADEWYCH MINIS, REMY VAN KESTEREN, SHARY-AN NIVILLAC EN SOY KROON ZIJN DE GEZICHTEN VAN ZIN OM JE TE ZIEN!
September 26, 2022

Vanaf vandaag, 26 september, gaat de theatercampagne Zin om je te zien van start. Het Nationaal Theater Fonds heeft in de afgelopen weken met de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten en de Vereniging Vrije Theater Producenten de handen ineengeslagen om deze campagne te realiseren. Het publiek zal door diverse campagnes op radio, televisie, online, langs de weg en in print zien dat er weer mooie producties in het theater staan. Hadewych Minis, Remy van Kesteren, Shary-An Nivillac en Soy Kroon zullen hieraan hun medewerking verlenen.