Skip to main content Skip to footer site map

Review: WAITRESS at DET NY TEATER

Review: WAITRESS at DET NY TEATER Det Ny Teater valgte at lukke op efter nedlukningen med skandinavienspremieren på Broadway - succesen Waiteress med Maria Lucia i den alt overskyggende hovedrolle som Jenna Huterson den tærtebagende servitrice, der har knas på hjemmefronten og som drømmer om noget større. Som de 2 veninder der bakker Janna op i alt ses Monica Isa Andersen som Dawn og Sara Gadborg stråler som Becky, man må sige, at de 3 har et samspil, som er en fryd og man hygger sig i deres selvskab og håber bare det går dem, som de ønsker og de har alle 3 en sødme og vildskab som gør karaktererne troværdige og levende.

Desværre kæmper de som resten af holdet med et meget tyndt manuskript, som gennemgående bare er meget intetsigende og ikke rigtig går ind og røre en og når den sidste strofe er sunget, sad jeg lidt tilbage og tænkte hvad ville den mig udover, at man skulle følge sine drømme, men det synes jeg måske er lidt i overkanten at bruge 2 timer og 45 min på. Der hvor musicalen vinder er helt klart på de stærke sangstemmer, som hele holdet der står på scenen besidder, som går rent ind og selv om, at mange af sangene er meget tynde. Jeg vil meget gerne fremhæve specielt en nemlig Sara Gadborg, som har en stemme, der bare kan det hele og jeg synes, at det er meget mærkeligt, at man ikke har set hende i flere hovedroller her i hovedstaden i de store musicals, der bliver lavet, for hun ville kunne bære det.

Som altid går Det Ny Teater all in, når det gælder scenografien og der er heller ikke sparet på noget denne gang, for hvis der er noget Det Ny Teater kan, er det at skabe en total oplevelse, når man går i teateret og lige fra man kommer ind, er man sikker på, at man sidder på en Amerikansk Diner, for det er gennemført ned til mindste detalje og det er en fryd for øjet. De store optrin som hører en musical til, er der heller ikke sparet på og i den rolle er ensemblet ganske fantastiske, der bliver sunget og danset igennem og det ser ud til at være den helt store fest. Lisa Kent står for iscenesættelsen og hun sørger endnu engang for, at alle kommer sikket i havn og ingen falder udenfor.

Selv om at jeg synes, at Waitress var en meget tynd kop te, så havde den små lyspunkter og jeg vil da helt klart sige, at man skal se den, for man er okay underholdt og man skal ikke tænke for meget over den bagefter.

3 ud af 6 stjerner

FOTO: Miklos Szabo
From This Author - Niels Søndergaard


Review: WEST SIDE STORY at OperaenReview: WEST SIDE STORY at Operaen
November 23, 2022

What did our critic think of WEST SIDE STORY at Operaen? Leonard Bernsteins udødelige klassiker West Side Story har fået nyt liv på operaen i København og dette er gjort med en kærlighed for det oprindelige værk sikkert ført i havn af instruktør Thomas Bendixen, som har gjort at de 2 timer og 20 min, som forestillingen varer bare flyver afsted og ingen af scenerne bliver på noget tidspunkt kedelige og langtrukken, det glider som smurt i olie. Palle Steen Christensen står for scenografien og her må man bare sige, wow det er gennemtænkt og storslået man bliver ved med at finde nye muligheder til at bruge scenografien og det er som en julekalender, der bliver ved med at åbne sig og afslører nye ting. I de to store hovedroller ses som Maria Emilie Groth Christensen og hun har så meget sødme og fanden i voldskhed, at man ikke kan andet en føle med Maria, hun er en drøm af en Maria. Søren Torpegaard Lund er hendes Tony og ud over han har en drøm af en sangstemme, så spiller han også røven ud af bukserne, så man som tilskuere sidder og hepper på Tony frem til det sidste. Forestillingen spilles på dansk og jeg plejer tit at krumme tæer over de danske oversættelser, men det er faktisk lykkedes Det Kongelige Teater at få en oversættelse, hvor hjerte ikke skal rime på smerte og dette er et kæmpe plus og det er med til, at man let kan se bort fra, at det hele tales og synges på dansk. En helt formidabel forestilling som bare skal opleves, før det er for sent.

Review: PRETTY WOMAN at TIVOLIS KONCERTSALReview: PRETTY WOMAN at TIVOLIS KONCERTSAL
September 21, 2022

What did our critic think of PRETTY WOMAN at TIVOLIS KONCERTSAL? Pretty Woman er nok bedst kendt som film med Julia Roberts og Richard Gere, men nu har den fået Danmarks premierer som Musical i Tivolis koncertsal med Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen som Vivian og Tomas Ambt Kofod som rigmanden Edward Lewis og det er disse to, der bærer forestillingen med deres sangstemmer, som går ind under huden på en og man bare forsvinder.

BWW Review: SHE LOVES YOU at TIVOLI KONCERTSAL OG MUSIKHUSET AARHUSBWW Review: SHE LOVES YOU at TIVOLI KONCERTSAL OG MUSIKHUSET AARHUS
March 29, 2022

Hvad får man, når man tager Mikkel Rønnov og blander med The Beatles, ja så får man SHE LOVES YOU en ny og stor anlagt musical, som havde verdenspremierer her i Danmark i det smukke Tivoli og forventningerne har været høje til denne store anlagte Musical. Og mine forventninger var da også høje, da jeg i aften satte mig til rette, for skal man overhovedet røre ved Beatles udødelige klassiker?

BWW Review: ELSK MIG I NAT at ONE AND ONLY MUSICALSBWW Review: ELSK MIG I NAT at ONE AND ONLY MUSICALS
March 26, 2022

80erne har ramt København med et brag i musicalen Elsk mig i nat, hvor det ene hit efter det andet afløser hinanden og hvis man som mig var barn i 80erne, kan man ikke andet end at have en fest. Desværre er historien i musicalen tynd som en pixibog, det er lidt som om, at man bare har taget en masse små historie og så puttet noget musik til og det virker desværre ikke i dette tilfælde, hvad angår historien, men dette bliver reddet af fantastiske skuespillere, som ovenikøbet kan synge og synger godt.

BWW Review: KINKY BOOTS at DET NY TEATERBWW Review: KINKY BOOTS at DET NY TEATER
February 13, 2022

Det ny teater og musical af høj kvalitet plejer at gå hånd i hånd og denne gang, har de kastet sig over Broadway succen Kinky Boots som har manuskript af Harvey Fierstein og musik af Cyndi Lauper, som nok bedst er kendt for Girls just want to have fun.