Feature: SIMONE KLEINSMA VIERT JUBILEUMJAAR ALS HOSPITA IN NIEUWE MUSICAL COMEDY!

Vanaf november 2023 te zien in de Nederlandse theaters.

Feature: JAN TEKSTRA IN SPEKTAKELMUSICAL DE TOCHT!

Simone Kleinsma en Paul Groot gaan de hoofdrollen spelen in de nieuwe Nederlandse musical De Hospita. MediaLane Theater ontwikkelt deze musical comedy speciaal voor Kleinsma's jubileumjaar. Zij speelt de flamboyante Madeleine Coutard: vroegere revuevedette en vlijmscherpe comédienne die wordt geconfronteerd met de verwarrende wereld van nu wanneer drie studenten bij haar intrekken. Paul Groot kruipt in de huid van Kimono, de extravagante oud-kostuumontwerper, huisgenoot én beste vriend van Madeleine.

De ontwikkeling van De Hospita is op een haar na gereed. Het script is geschreven door Dick van den Heuvel (Was Getekend, Annie M.G. Schmidt en Ramses). Het verhaal van de musical ontwikkelde Van den Heuvel samen met Joop Van Den Ende en Maurice Wijnen. De muziek uit de musical bestaat uit melodieën uit het Franse songbook met liedteksten van André Breedland (Ciske de Rat en Diana & Zonen). Joep Onderdelinden (Opvliegers en Blind Date) neemt de regie op zich.

De Hospita is vanaf november te zien in de Nederlandse theaters. Meer informatie over de musical en de kaartverkoop is te vinden op de website: www.hospitademusical.nl

Het jubileumjaar van Simone Kleinsma

In 2023 wordt het jubileumjaar van Simone Kleinsma, die dit jaar haar 65e verjaardag viert, gekenmerkt door twee producties. Naast de speciaal voor haar geschreven musical comedy De Hospita, is ze ook vanaf april te zien in de bekroonde Sondheim musical Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street. Hierin kruipt ze nog eenmaal in de huid van Mrs Lovett, een rol die ze dertig jaar geleden reeds speelde.

Simone Kleinsma: "Dit jaar mag ik extra in mijn handen knijpen met de mooie rollen die ik mag gaan spelen. Ik mag nieuwe en ook oude uitdagingen aangaan en ik kan niet wachten! Zowel Mrs Lovett in Sweeney Todd als Madeleine in De Hospita zijn fantastische rollen van sterke en vastberaden vrouwen. Het ontwikkelen van een origineel personage is altijd spannend maar ook een absolute eer om te mogen doen. En dat alles met een vertrouwd creatief team, vriend Joop Van Den Ende, en geweldige castleden. Heerlijk!"

Paul Groot

Als acteur en cabaretier is Paul Groot bekend van o.a. Kopspijkers en Koefnoen. Eerder speelde hij hoofdrollen in musicals als Spamalot, de musical, Shrek de Musical en Sonneveld.

Paul Groot: "In eerdere producties speelde ik vaak bekende namen zoals Wim Sonneveld of Robert Long en nu mag ik een gloednieuw en uniek personage creëren. Dat is al geweldig, maar dat ik dit naast Simone Kleinsma mag doen maakt het helemaal compleet! Kimono is een extravagante, cynische en komische kostuumontwerper die op latere leeftijd nog steeds op zoek is naar zijn plek in de wereld. Vast herkenbaar voor velen. Het wordt absoluut een voorstelling met een grote lach én een traan."

Feature: JAN TEKSTRA IN SPEKTAKELMUSICAL DE TOCHT!

De Hospita

De gloednieuwe musical comedy De Hospita vertelt het verhaal van een revuester en comédienne van toen. Zij moet haar weg vinden in de verwarrende wereld van vandaag wanneer drie jonge studenten uit geldnood bij haar intrekken. Deze brengen veel lawaai en vooral discussie met zich waardoor het leven van Madeleine én dat van haar inwonende voormalige kostuumontwerper op zijn kop worden gezet. Wanneer vervolgens haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt is de verwarring compleet. De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Ervaar de revue van toen - in een oogstrelend eigentijds jasje - opnieuw in de Nederlandse theaters in een verhaal met vlijmscherpe humor en onverwachte emotie.

Foto credits: Govert de RoosRELATED STORIES - Netherlands

1
Feature: MUSICAL OVER ROB DE NIJS IN 2025 NAAR DE THEATERS! Photo
Feature: MUSICAL OVER ROB DE NIJS IN 2025 NAAR DE THEATERS!

MediaLane Theater ontwikkelt in nauwe samenwerking met Rob en Jet de Nijs een musical over het leven van Rob de Nijs. Na een indrukwekkende zestigjarige carrière nam de zanger vorig jaar als artiest afscheid van zijn publiek. De musical eert Rob de Nijs’ oeuvre en maakt het toegankelijk voor een nieuw publiek.

2
Tweede Agatha Christie voorstelling na het succes van The Mousetrap Photo
Tweede Agatha Christie voorstelling na het succes van The Mousetrap

REP Entertainment presenteert de theaterproductie Murder on the Orient Express, gebaseerd op het bekende moordmysterie van Agatha Christie. Met een sterrencast, waaronder Remko Vrijdag, Frederik Brom en Lone van Roosendaal, en onder regie van Jasper Verheugd. Na het succes van The Mousetrap komt de producent met het tweede moord-mysterie van Agatha Christie. Murder on the Orient Express is na de première op 26 november te zien in theaters door heel Nederland.

3
Feature: FRANK SANDERS MET THE ROZETTES TERUG IN BETTY ASFALT! Photo
Feature: FRANK SANDERS MET THE ROZETTES TERUG IN BETTY ASFALT!

Na het grote succes van The Rozettes in 2014 en 2015, De Grande Finale in 2016 en The Rozettes 4 Ever in 2019, keert Frank Sanders in juni terug in het theater met The Rozettes Somewhere over the Rainbow. Met een script van Allard Blom en in regie van Bas Groenenberg is de The Rozettes Somewhere over the Rainbow slechts negen keer te zien in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

4
Feature: JAN TEKSTRA IN SPEKTAKELMUSICAL DE TOCHT! Photo
Feature: JAN TEKSTRA IN SPEKTAKELMUSICAL DE TOCHT!

Jan Tekstra uit Sneek. Als je hem niet kent, ken je toch zeker wel één van de vele bekende liedjes die hij schreef. Artiesten als Maan, Tabitha, Merol, Borsato, Liesbeth List, Herman Brood en vele anderen namen liedjes van hem op. Hits als ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’ en bijvoorbeeld ‘Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht’ staan zijn handtekening onder. Maar hij doet meer. Zijn script over de beroemde coureur Jack Middelburg, Jumping Jack op de TT in Assen onder regie van Frank Lammers, gooide hoge ogen en sindsdien duikt zijn naam als scriptschrijver in theaterland met steeds grotere regelmaat op. Misfit De Musical bijvoorbeeld, waar hij het script voor schreef, werd dit jaar beloond met een Musical Award nominatie voor beste originele musical.

From This Author - Chantal Kunst

Chantal is a passionated theatregoer and takes the same passion into her day job: voice casting director, where she casts voice-actors for commercials and other projects. From her home base Amste... (read more about this author)

Videos


#repshow# in #getregions.name[i]# BE MORE CHILL
Zonnehuis Theater (7/01-7/09)
VIEW ALL SHOWS  ADD A SHOW  

Recommended For You