Skip to main content Skip to footer site map

Feature: TWEEDE KLASSIEKE TITEL VAN GOEDEMORGEN THEATERPRODUCTIES NAAR DE THEATERS!

Jeugdvoorstelling over Richard lll met Yamill Jones, Chava voor in ’t Holt en Thijs Miedema

Feature: TWEEDE KLASSIEKE TITEL VAN GOEDEMORGEN THEATERPRODUCTIES NAAR DE THEATERS!

Vanaf oktober 2022 zal de voorstelling Richard III, de grootste slechterik allertijden te zien zijn door heel Nederland. Yamill Jones (Spangas, Trojan Wars) zal in de huid van de koning kruipen. Chava voor in 't Holt (GTST, De hel van '63) speelt Lady Ann en Thijs Miedema (Soldaat van Oranje, BuZa) zal de rol van William Shakespeare op zich nemen.

Goedemorgen Theaterproducties presenteert met Richard III haar tweede klassieke titel voor jongeren vanaf 10 jaar. "Ik kijk er enorm naar uit om weer een bewerking van een beroemd stuk van Shakespeare naar de theaters te brengen. Dit verhaal vol drama is nu verweven met een modern thema als fake news én is verrijkt met een flinke dosis humor. Hiermee kunnen we onze doelgroep laten ervaren dat een toneelklassieker ook actueel kan zijn," aldus producent Fons van Rongen.

Het verhaal

Stel je voor dat de beste schrijver die ooit heeft geleefd een toneelstuk over jou schrijft. Dat is toch fantastisch! Het overkomt koning Richard III. Shakespeare maakt met zijn toneelstuk van Richard de grootste slechterik allertijden, wereldberoemd om zijn slechte daden! Alleen is Richard daar niet zo blij mee, want hij was toch ook best aardig? Het wordt tijd dat hij de schrijver opzoekt: dit moet worden rechtgezet. Maar kan dat zomaar?

"Wat hier stáát! Dat alle honden naar me blaffen als ik ze wil aaien? Totale onzin. Dit is fake news 2.0. 100% supernep," aldus Richard.

In deze snelle bewerking van Richard III (10+) zien we - naast al het verraad om de kroon in handen te krijgen - hoe gevaarlijk woorden kunnen zijn. Zeker als ze zwart op wit staan, want gehaat of geliefd kun je worden in slechts één zin.

Richard III gaat op 13 oktober 2022 in première in Stadstheater de Kom in Nieuwegein.

De volledige speellijst is te vinden op www.goedemorgentheaterproducties.nlRelated Articles View More Netherlands Stories


From This Author - Chantal Kunst

Hi! I'm Chantal. I'm blessed to be living and working in Amsterdam. From the moment I saw my very first musical theatre production as a kid, I fell in love and have been ever since. "Music, art,... (read more about this author)

Feature: JEANNINE LA ROSE SPEELT HOOFDROL IN AMSTERDAMSE WALKING MOVIE!
July 5, 2022

Over Jeannine La Rose Jeannine La Rose is zangeres en actrice en werd bekend van grote musicals, zoals Hair, The soul of Motown 2, Mary Poppins, Daddy Cool en Jesus Christ Superstar, waar ze de eerste vrouwelijke Herodus vertolkte. In januari 2019 won ze een musical award voor de rol van Sofia in The Color Purple, in de gelijknamige film gespeeld door Oprah Winfrey. Momenteel speelt Jeanine de oma van Tina Turner in Tina: de Tina Turner Musical.  

Review: AVENUE Q BY HAPPILY EVER AFTER PRODUCTIONS at Het Amsterdams Theaterhuis!
June 25, 2022

What did our critic think of AVENUE Q BY HAPPILY EVER AFTER PRODUCTIONS at Het Amsterdams Theaterhuis?

Feature: TIENDE FAMILIEVOORSTELLING PIETER KRAMER GAAT OVER MOZART!
June 23, 2022

Op zondagmiddag 18 december 2022 zal voor de tiende keer een familievoorstelling van regisseur Pieter Kramer en zijn vaste scriptschrijver Don Duyns in première gaan, ditmaal in Stadsschouwburg Nijmegen. Wolfgang, het wonderjong is een sprankelende en muzikale familievoorstelling over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek. Vanaf dit jaar maakt Kramer zijn familievoorstellingen onder de vleugels van Stichting Theateralliantie en Toneelgroep Oostpool. De voorstelling zal van december 2022 tot en met half maart 2023 te zien zijn in 21 grote theaters door het hele land. De kaartverkoop is nu gestart.

Feature: HUISVROUWEN BESTAAN NIET KOMEND THEATERSEIZOEN TOCH NOG TE ZIEN!
June 20, 2022

REP Entertainment maakt vandaag bekend dat het succesvolle Huisvrouwen Bestaan Niet komend seizoen gelukkig alsnog te zien is in het theater. Nadat de première en de tournee door Corona afgelopen theaterseizoen niet door konden gaan zijn Anouk Maas (Evita, The Sound of Music, Flashdance, GTST), Rian Gerritsen (De Luizenmoeder, Opvliegers) en Lieneke Le Roux (Broos, Ik Ook Van Jou) dit seizoen dan toch te zien op de bühne. Huisvrouwen Bestaan Niet, geïnspireerd door de columns van Sylvia Witteman, is van 20 januari t/m 13 mei te zien door het hele land en gaat op 28 januari in première in Schouwburg Het Park in Hoorn.

Feature: DE SCHIPPERS VAN DE KAMELEON
June 16, 2022

Na vier succesvolle films en ruim 70 boeken waagt de onbevreesde en kloekmoedige tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer zich met hun kolossaal-snelle boot De Kameleon op de houten planken van de Nederlandse theaters. Vanaf 7 oktober te zien door heel Nederland.