Skip to main content Skip to footer site map

Feature: JIM BAKKUM EN BETTINA HOLWERDA EENMALIG TERUG ALS DANNY EN SANDY at Een Uniek Grease-optreden Op Uitmarkt Amsterdam!

Feature: JIM BAKKUM EN BETTINA HOLWERDA EENMALIG TERUG ALS DANNY EN SANDY  at Een Uniek Grease-optreden Op Uitmarkt Amsterdam!

Vijftien jaar nadat Jim Bakkum en Bettina Holwerda in de musical Grease voor de laatste keer de rollen van Danny en Sandy hebben gespeeld, kruipen ze nog een keer in hun personages. Tijdens de Uitmarkt in Amsterdam geven Jim en Bettina een eenmalig en uniek optreden als Danny en Sandy. Uitmarkt 2022: Musical Awards', The Kick-off is zondag 28 augustus live te volgen via AVROTROS om 21:22 uur op NPO1.

De musical Grease keert terug in de Nederlandse theaters. Producent Albert Verlinde maakt de voorstelling met Senf Theaterproducties en Jaco Kaasschieter. Het is voor Albert de derde keer dat hij deze legendarische musical op de planken brengt. Na uitverkochte shows in 2006 en 2015 is Grease vanaf maart 2023 weer in Nederland te zien. Wie de hoofdrollen gaan spelen, is nog niet bekend. Maar de producenten hebben Jim en Bettina bereid gevonden om nog een keer de herkenbare klassiekers uit deze musical tijdens de Uitmarkt te zingen.

'Vanaf half augustus kan men zich voor de audities aanmelden,' laat Albert Verlinde weten. 'Om de musical onder de aandacht te brengen, zijn er maar twee mensen in Nederland die dat als geen ander kunnen: Jim Bakkum en Bettina Holwerda. Ik heb ze destijds samengebracht in de musical, met verstrekkende gevolgen. Dan heb ik het niet alleen over hun beruchte val in de orkestbak. Ze zijn verliefd geworden, getrouwd en hebben inmiddels drie prachtige kinderen. Een liefdesverhaal met een happy end. Ik ben heel blij dat ze ja tegen dit optreden hebben gezegd. Het is uniek om hen straks weer als Danny en Sandy te zien.'

Jim: 'Grease is de sleutel van waar we nu staan. Het was het begin van ons leven samen en inmiddels zijn we een gezin rijker'. Bettina: 'Wij doen op professioneel vlak zelden iets samen, maar dit jubileum konden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. We kunnen niet wachten!'

Het stuk, dat in 1972 voor het eerst werd opgevoerd, bevat talloze hits als Greased Lightning, You're The One That I Want en Hopelessly Devoted. Grease is nog altijd wereldberoemd door de filmversie die in 1978 is gemaakt, met in de hoofdrollen John Travolta en Olivia Newton-John.

Uitmarkt 2022: Musical Awards', The Kick-off is zondag 28 augustus live te volgen via AVROTROS om 21:22 uur op NPO1


Meer informatie over de musical en kaartverkoop: https://cloud.broadwayworld.com/rec/ticketclick.cfm?fromlink=2190223®id=147&articlelink=https%3A%2F%2Fgreasemusical.nl?utm_source=BWW2022&utm_medium=referral&utm_campaign=article&utm_content=bottombuybutton1

TodayTix Extension


From This Author - Chantal Kunst

Chantal is a passionated theatregoer and takes the same passion into her day job: voice casting director, where she casts voice-actors for commercials and other projects. 

From her home ... (read more about this author)


Feature: NIEUW SEIZOEN GEWOON HOMO DE PODCAST!Feature: NIEUW SEIZOEN GEWOON HOMO DE PODCAST!
October 2, 2022

Binnenkort start het 3e seizoen van de succesvolle podcastserie Gewoon Homo. Makers Danny Houtkooper en Barry Beijer hebben hun krachten wederom gebundeld en gaan het gesprek aan met verschillende mensen binnen het ‘regenboog-alfabet’. Zo praten ze o.a. met Oleksandr, een homoseksuele vluchteling uit de Oekraïne en met Erik die in homogenezingstherapie heeft gezeten. Ook spreken ze met actrice Hanna van Vliet en met Richard Groenendijk over wat humor heeft betekend in zijn leven. Het nieuwe seizoen van Gewoon Homo start op 3 oktober.

Feature: THEATER AAN DE PARADE PRESENTEERT EEN MUSICALEDITIE VAN 'GERENOVEERD!' MET PIA DOUWES EN LOÏS VAN DE VEN!Feature: THEATER AAN DE PARADE PRESENTEERT EEN MUSICALEDITIE VAN 'GERENOVEERD!' MET PIA DOUWES EN LOÏS VAN DE VEN!
September 29, 2022

Na de eerste cabareteditie van Gerenoveerd! met Ramon Chatrer en Raoul Heertje, is het tijd voor een nieuwe editie van dit meester-gezelprogramma. Dit keer gaat opkomend talent Loïs van de Ven een avond werken met niemand minder dan musicalster Pia Douwes. Gerenoveerd! met Pia en Loïs is maandag 17 oktober a.s. om 20:30 uur te zien in Podium Azijnfabriek. Kaarten zijn te koop op de website van Theater aan de Parade. 

Feature: OEKRAÏENS ORKEST EN KOOR GEVEN NEDERLANDSE CONCERTEN!Feature: OEKRAÏENS ORKEST EN KOOR GEVEN NEDERLANDSE CONCERTEN!
September 29, 2022

TEC Entertainment presenteert in december 2022 de uitgestelde Nederlandse concertserie van het International Symphony Orchestra Lviv en National Choir of Ukraine DUMKA, onder leiding van dirigent Raymond Janssen. De eerdere concerten in december vorig jaar en juni dit jaar moesten worden afgezegd vanwege de lockdown en vervolgens het uitbreken van de oorlog in de Oekraïne. Het ministerie van Cultuur van de Oekraïne heeft speciale toestemming gegeven voor deze concertserie.

Feature: IVO VAN HOVE REGISSEERT JESUS CHRIST SUPERSTAR at DeLaMar Theater & tour!Feature: IVO VAN HOVE REGISSEERT JESUS CHRIST SUPERSTAR at DeLaMar Theater & tour!
September 27, 2022

Albert Verlinde Theater presenteert in samenwerking met Senf Theaterpartners en Jaco Kaasschieter in 2024 een nieuwe versie van de iconische rockopera Jesus Christ Superstar van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber. De regie is in handen van de internationaal prijswinnende Ivo van Hove. Het is na het overweldigende succes van LAZARUS de tweede keer dat Albert Verlinde en Ivo van Hove

Feature: HADEWYCH MINIS, REMY VAN KESTEREN, SHARY-AN NIVILLAC EN SOY KROON ZIJN DE GEZICHTEN VAN ZIN OM JE TE ZIEN!Feature: HADEWYCH MINIS, REMY VAN KESTEREN, SHARY-AN NIVILLAC EN SOY KROON ZIJN DE GEZICHTEN VAN ZIN OM JE TE ZIEN!
September 26, 2022

Vanaf vandaag, 26 september, gaat de theatercampagne Zin om je te zien van start. Het Nationaal Theater Fonds heeft in de afgelopen weken met de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten en de Vereniging Vrije Theater Producenten de handen ineengeslagen om deze campagne te realiseren. Het publiek zal door diverse campagnes op radio, televisie, online, langs de weg en in print zien dat er weer mooie producties in het theater staan. Hadewych Minis, Remy van Kesteren, Shary-An Nivillac en Soy Kroon zullen hieraan hun medewerking verlenen.