News on your favorite shows, specials & more!

IHMETTÄ KAIKKI Comes to Tampereen Teatteri in October

Performances run 16 October - 19 December.

By: Jun. 05, 2024
IHMETTÄ KAIKKI Comes to Tampereen Teatteri in October  Image
Enter Your Email to Unlock This Article

Plus, get the best of BroadwayWorld delivered to your inbox, and unlimited access to our editorial content across the globe.
Existing user? Just click login.

Eräänä yönä Ruusu ja Lauri Laaksosen elämä horjahtaa. Kolmannen lapsen odotus ja hyvin etenevä raskaus saa odottamattoman käänteen. Alkaa Laaksosten elämän mullistava vuosi, jonka täyttää kamppailu toivon, epäilyn ja luottamuksen myrskyssä. Juuri kun kaikki alkaa tyyntyä, elämä tarjoaa vielä uuden yllätyksen. 

Suomen rakastetuimpiin nykykirjailijoihin kuuluva Juha Itkonen kuvaa tarkkanäköisesti ja empaattisesti vanhemmuuden ristiriitaisuutta ja arjen keskellä tapahtuvia ihmeitä. Ihmettä kaikki on rehellinen ja kaunis kertomus vanhempana kasvamisesta, pelkojen voittamisesta ja rakkaudesta, joka pitää perheen yhdessä. Se on koskettava puheenvuoro läheisyyden merkityksestä ja tarpeesta löytää yhteys toiseen ihmiseen.

Näytelmä on syntynyt kirjailija Juha Itkosen ja ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanaisen yhteistyönä. Se pohjautuu tekijöidensä omakohtaisiin kokemuksiin ja Itkosen vuonna 2018 julkaistuun Ihmettä kaikki -romaaniin.

”Ihmettä kaikki on omakohtainen romaani hyvin erityisestä jaksosta elämässäni. Olemme perheenä eläneet kaikki ne hetket, joita kirjassa kuvaan. Kun tällainen teos kääntyy teatteriesitykseksi, se tietenkin loittonee minusta ja meistä. Silti se tuntuu myös näyttämöllä varmasti tutulta, kenties vähän liiankin. Jotkut muistoista ovat raskaita. Kuitenkin universumin laatima käsikirjoitus vie tässä onnellisessa tapauksessa pimeyden kautta kohti valoa. Ihmiselämä on yhtä aikaa pelottavan hauras ja ihmeellisen sitkeä.” – Juha Itkonen
Comments

To post a comment, you must register and login.Videos