Vlogger Jill Bedenkt, Schrijft En Illustreert Sinterklaasboek En Ook Buddy Vedder Klimt In De Pen

Acteur en presentator Buddy Vedder en vlogger Jill zijn dit jaar de twee auteurs van de nieuwe Sinterklaasboeken. Het is het vijfde jaar dat Unox de traditionele Sinterklaasboeken uitbrengt. Ook nu zijn de boeken, met daarin een hoofdrol voor de Sint en zijn pieten, verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten.

Voor Buddy is het de eerste keer dat hij zijn creativiteit kan gebruiken om een sinterklaasverhaal te bedenken en schrijven. 'Acteren, zingen, dansen en presenteren is voor mij inmiddels een dagelijkse bezigheid,' laat hij weten. 'Voor het schrijven van een kinderverhaal moest ik echt uit mijn comfortzone treden. Dat was in het begin best eng, maar ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Samen met illustrator David Semple uit Engeland hebben we hopelijk een te gek verhaal voor de kinderen gemaakt.'

Vlogger Jill is gewend aan schrijven en tekenen. Zij ontwerpt sinds haar vijftiende schoolagenda's. In 2017 debuteerde ze met haar eerste roman Elvy's eigen wereld: so boho. Sinds eind september 2018 draait de film Elvy's wereld: So Ibiza in de bioscoop en speelt Jill Schirnhover een van de hoofdrollen. 'Voor het schrijven van het Sinterklaasboek moest ik dit keer niet mijn doelgroep van tieners in gedachten houden, maar de nog wat jongere kinderen,' zegt Jill. 'Daarin moest ik even schakelen, maar ik kon me nog goed herinneren hoe ik de Sinterklaastijd beleefd heb en dat heeft me geïnspireerd.' Uniek is dat Jill het Sinterklaasboek niet alleen heeft geschreven, maar ook heeft geïllustreerd.

Nieuw dit jaar is het Aftelboek; een doe-boek waarmee kinderen kunnen aftellen naar de verjaardag van Sinterklaas. Elke dag staan er nieuwe puzzels, kleurplaten, strips of doe-activiteiten in het boek. Hier kunnen kinderen mee aan de slag. Daarnaast staan er voorproefjes van de boeken van Buddy en Jill in. Ook staan er door heel het boek acties waar prachtige prijzen mee te winnen zijn.

Eerder hebben onder anderen Humberto Tan, Wesley Sneijder, Halina Reijn, Kim-Lian van der Meij, Johnny de Mol, André Kuipers, Winston Gerschtanowitz en Paul van Vliet een sinterklaasverhaal geschreven. Met een jaarlijkse oplage van 250.000 exemplaren behoren de Sinterklaasboeken tot de meest gelezen boeken in Nederland. Unilever is blij met het grote succes van de Sinterklaasboeken. 'Unilever is een bedrijf die tradities hoog in het vaandel hebben staan. We hopen dat het voorlezen op deze manier nog meer wordt gestimuleerd.'

Unilever en Sinterklaas: Hollandse traditie en gezelligheid, een gouden combinatie!

Dit is het 15e jaar dat de Sinterklaasprentenboeken in de supermarkten verschijnen. De afgelopen jaren verschenen er 45 Sinterklaasboeken met een totale oplage van 7,5 miljoen exemplaren. Het is voor het vijfde opeenvolgende jaar dat Unilever de Sinterklaasboeken uitbrengt bij Jumbo Supermarkten. Unilever staat met haar merken als Unox en Calvé voor Hollandse gezelligheid en warme momenten samen. Het Sinterklaasfeest sluit hier goed bij aan. Warme en gezellige momenten om samen met kinderen de avonturen van de Sint te beleven. Met de twee Sinterklaasboeken maak je voorlezen een feestje en met het Aftelboek wordt het feest compleet gemaakt.

De Sinterklaasboeken zijn vanaf 13 november verkrijgbaar bij alle filialen van Jumbo Supermarkten

Related Articles View More Netherlands Stories   Shows
More Hot Stories For You

Before you go...

Like Us On Facebook
Follow Us On Twitter
Follow Us On Instagram
     SHARE