Feature: MUSICAL OVER ROB DE NIJS IN 2025 NAAR DE THEATERS!

By: May. 30, 2023

Feature: MUSICAL OVER ROB DE NIJS IN 2025 NAAR DE THEATERS!

MediaLane Theater ontwikkelt in nauwe samenwerking met Rob en Jet de Nijs een musical over het leven van Rob de Nijs. Na een indrukwekkende zestigjarige carrière nam de zanger vorig jaar als artiest afscheid van zijn publiek. De musical eert Rob de Nijs’ oeuvre en maakt het toegankelijk voor een nieuw publiek.

Al meer dan zestig jaar vlecht het repertoire van Rob de Nijs zich door onze samenleving. De vrolijkheid en de melancholie van de jaren zestig met “Zachtjes tikt de regen”, het feest van de jaren zeventig en tachtig met het blond schuimend bier van “Malle Babbe”, de onzekerheid over alle liefdes met “Banger hart” en vanzelfsprekend het terugkijken over de jaren die waren met “Niet voor het laatst” maar ook “Foto van vroeger”.

De musical vertelt het verhaal van een zanger die naar woorden zoekt, en een schrijfster die op jacht is naar een stem. Ze komen elkaar tegen in een studio... zij begint voor hem te schrijven en hij zingt haar teksten en maakt ze van hemzelf. Daar ontstaat een romance uit maar vooral repertoire. En als de prikkel uit smeult, blijven de liedjes. Dan staat er een vrouw klaar die niet verliefd wordt op de artiest maar op de mens. En hem zweert trouw te zijn tot de dood hen scheidt.

De musical wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met Rob de Nijs en zijn echtgenote Jet de Nijs. “Wij zijn ongelofelijk trots en blij dat MediaLane Theater deze musical gaat produceren met een team onder leiding van Joop Van Den Ende, schrijver Dick van den Heuvel en Maurice Wijnen. Hun kwaliteitsreputatie past zo bij wat Rob zijn hele muzikale leven nagestreefd heeft. Wij kijken er enorm naar uit, zowel voor Rob zijn fans als voor de musicalliefhebber."

Creative producer Joop Van Den Ende“Twee jaar geleden begonnen onze gesprekken met Rob over een project rondom zijn repertoire. We hebben meerdere ideeën uitgewerkt en vinden het een eer een musical te mogen maken over iemand die muzikaal zoveel heeft betekend. Ik kijk erg uit naar deze bijzondere samenwerking.”

MediaLane Theater

MediaLane is in 2014 opgericht door Iris van den Ende en is inmiddels uitgegroeid tot een productiebedrijf dat zich richt op media- en live-entertainment. Als theaterproducent ontwikkelt en produceert MediaLane Theater zowel originele theatervoorstellingen als Nederlandse versies van buitenlandse successen. Na de start met de musical Hello Dolly!, bracht MediaLane Theater afgelopen seizoen haar eerste originele musical Diana & Zonen. Daarnaast was de internationale succesmusical Come From Away te zien in de theaters en toerde Simone Kleinsma door het land met haar solovoorstelling VERDER. Na Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street van Stephen Sondheim (winnaar van vier Musical Awards, waaronder Beste Kleine Musical) brengt MediaLane Theater komend seizoen de internationale sensatie SIX naar Nederland. Ook werkt MediaLane Theater aan een nieuwe, speciaal voor Simone Kleinsma geschreven musical: De Hospita. Deze voorstelling komt eind 2023 in de theaters.2023 Regional Awards


RELATED STORIES - Netherlands

1
Review: DE TOCHT. A PROMISE REDEEMED. ⭐️⭐️⭐️⭐️ at Friso Theater Leeuwarden Photo
Review: DE TOCHT. A PROMISE REDEEMED. ⭐️⭐️⭐️⭐️ at Friso Theater Leeuwarden

What did our critic think of DE TOCHT. A PROMISE REDEEMED. ⭐️⭐️⭐️⭐️ at Friso Theater?

2
UTOVEN - De Eerste Podcast Musical Van Nederland & België Wordt Op 16 Oktober Ger Photo
UTOVEN - De Eerste Podcast Musical Van Nederland & België Wordt Op 16 Oktober Gereleased

Utoven, the first podcast musical of the Netherlands and Belgium, will be released on October 16, 2023. Join a young woman and her friends as they battle an evil wizard and a dangerous monster in the magical world of Utoven. Experience this audio-only theater production filled with scenes, songs, and captivating sound effects. Listen to Utoven on Podimo and Astar Projects' website.

3
Feature: QETC BRINGS THE POPULAR, SEXY NETFLIX ROMCOM, SMILEY TO THE STAGE! Photo
Feature: QETC BRINGS THE POPULAR, SEXY NETFLIX ROMCOM, SMILEY TO THE STAGE!

The Queen’s English Theatre Company has been surprising audiences in Amsterdam since 2002, with often a very gay take on productions, such as Cabaret and The Importance of Being Earnest. They now take a new, innovative direction with an immersive staging of a double bill of two plays. For this production, the main stage of the CC Amstel Theater will have its own bar serving drinks before both the shows. The immersive tickets transport you to the streets, bars, clubs and parks of London and Barcelona. You’ll be part of the ‘crowd’ without being in the spotlight. But if you want a more relaxed evening at the show, seated tickets are also available, in the usual auditorium, in rows B,C and D. Staged intimately in the round, the plays share a number of themes. Love, sex and... going out! There are just 100 tickets per show.

4
Feature: CAST AIDA ONTVANGT GOUDEN TICKET AWARD VOOR MEER DAN 200.000 VERKOCHTE KAARTEN! Photo
Feature: CAST AIDA ONTVANGT GOUDEN TICKET AWARD VOOR MEER DAN 200.000 VERKOCHTE KAARTEN!

Gistermiddag heeft de cast en crew van Disney’s AIDA in het AFAS Circustheater Scheveningen een Gouden Ticket Award uitgereikt gekregen voor de verkoop van meer dan 200.000 kaarten. Sinds de première afgelopen april zijn er meer dan 200.000 mensen geweest die de musical hebben bezocht. Henk Schuit, directeur van ticketingpartner Eventim, reikte deze bijzondere award uit.

Videos


#repshow# in #getregions.name[i]# Chicago
Zonnehuis Theater (10/26-10/29)
#repshow# in #getregions.name[i]# Next Thing You Know
Het Amsterdams Theaterhuis (10/22-10/24)
VIEW ALL SHOWS  ADD A SHOW  

Recommended For You