BWW Feature: ALS DE KUNST VERDWIJNT VERLIES JE DE ZUURSTOF IN DE SAMENLEVING! HET IS 2 VOOR 12 VOOR DE KUNST!

Article Pixel

BWW Feature: ALS DE KUNST VERDWIJNT VERLIES JE DE ZUURSTOF IN DE SAMENLEVING! HET IS 2 VOOR 12 VOOR DE KUNST!
Door het maken van een tientallen meterslang kunstwerk van affiches van gecancelde voorstellingen, tentoonstellingen en evenementen, wordt de impact van de Corona-maatregelen voor de culturele sector fysiek tastbaar. Hiermee ondersteunen wij de politieke lobby. Er is een structureel substantieel bedrag nodig vanuit Den Haag. Er moeten betere oplossingen komen voor het behoud van de gehele culturele sector, zowel gesubsidieerd als ongesubsidieerd!

Door de maatregelen vanwege het Coronavirus zijn er velen in de culturele sector zwaar gedupeerd. Wij, makers uit de diverse disciplines van de culturele sector, vroegen aan professionele theatervoorstellingen, concerten, festivals of andere culturele evenementen, één poster van hun gecancelde voorstellingen, concerten en evenementen, om daar een "Rode Loper" van te maken. Zodat men een tastbaar en fysiek beeld krijgt van de impact voor de culturele sector.

Het Kunstwerk, en het voor de gelegenheid speciaal geschreven lied 'Wat weg is, komt nooit meer terug...', presenteren wij op vrijdag 5 juni om 2 minuten voor 12.

De actie wordt ondersteund door de Creatieve Coalitie. (www.decreatievecoalitie.nl)

Datum: vrijdag 5 juni 2020
Tijd : aanvang presentatie 11.30 tot en met 12.05 uur
Locatie: deze wordt na aanmelding gecommuniceerd. De fysieke presentatie bijwonen kan, met het inachtneming van de door de RIVM vastgestelde maatregelen.
Informatie: Maxim Bezembinder: maxim@maximb.nl / 06 53 56 20 64


Frans Mulder (cabaretier), Benno Barends (lichtontwerper/technicus), Bruun Kuijt (regisseur), Jerrel Houtsnee (acteur/zanger), Thorwald Jorgensen (musicus), Carolina Dijkhuizen (actrice/zangeres), Marco Braam (muzikaal leider/arrangeur), Elize van der Steen (theatermaker), Mylène d'Anjou (comédienne), Margrith Vrenegoor (theatermaker), Marc Krone (operaregisseur), Dana Hoyer (productie), Yvonne Ristie (actrice/filmmaker), Joris van Veldhoven(decor- en kostuumontwerper) en Irene Kuiper (actrice/zangeres).


Related Articles View More Netherlands Stories   Shows


From This Author Chantal Kunst