RUNORAATI Comes to Tampere This Month

Performances run 26 September - 12 December.

By: Sep. 18, 2023
RUNORAATI Comes to Tampere This Month

Runoraati comes to Tampere this month. Performances run 26 September - 12 December.

Runoraadin vakiojäseninä toimivat Heikki Salo ja Niina Hakalahti. Runot lukee Eriikka Magnusson ja raadin juontaa Erkki Kiviniemi.
Runoraatiin on vapaa pääsy.

Vierailijat:
ti 26.9. klo 19.30 toimittaja Katja Villemonteix
ti 17.10. klo 19.30 poliitikko-kirjailija Satu Hassi
ti 14.11. klo 19.30 lavarunotaiteilija Venla Moisala
ti 12.12. klo 19.30 kuvataiteilija Viggo Wallensköld

Historiaa:

Tulenkantajat-kirjakaupassa toiminut Runoraati löysi uuden kodin Kulttuuriravintola Kivestä syksyllä 2019.. Ensimmäisessä raadissa vierailevana jäsenenä toimi näyttelijä Heikki Kinnunen.

Runoraati oli alunperin YLEn tuottama ohjelma, joka pyöri TV1:ssä 2000-luvun alkupuolella. Toimittaja-juontajana oli Minna Joenniemi ja raatilaisia oli 3-4, vakiojäsenenä Jukka Virtanen. Ohjelman ideana oli, että raatilaiset kommentoivat etukäteen saamiaan runoja ja antoivat niistä pisteitä tietämättä kirjoittajaa. Runoihin ja niistä juontuviin keskusteluihin perustui Runoraadin kiinnostavuus.

Tulenkantajat-kirjakauppa kehitti ideaa eteenpäin, nyt live-yleisön edessä. Runot jaettiin etukäteen, mutta nyt näyttelijä luki ne yleisön edessä ja kommentit ja niitä seuranneet keskustelut, jopa väittelyt, esitettiin yleisölle.
Next On Stage


RELATED STORIES - Finland

1
KOROT KATTOON is Now Playing at Tampere Photo
KOROT KATTOON is Now Playing at Tampere

Komedia kovasta yrittämisestä ihmissuhteiden viidakossa. Luvassa on railakasta menoa, mielipuolisia käänteitä ja intensiivisiä tuijotuksia.

2
KLAANI is Now Playing at Tampere Photo
KLAANI is Now Playing at Tampere

Klaani tuo näyttämölle elämää kuhisevan Pispalan ja Tampereen yöllisine katuineen, ratapihoineen ja verstaineen. Eletään sodanjälkeisiä levottomia aikoja.

3
IHMISIKSI is Now Playing at Tampere Photo
IHMISIKSI is Now Playing at Tampere

Ihmisiksi is now playing at Tampere. Performances run through 14 March 2024.

4
Uskon, että teatterilla on erityistä mahtia parantaa, Liuski juhlii 5-vuotista t Photo
'Uskon, että teatterilla on erityistä mahtia parantaa', Liuski juhlii 5-vuotista taivaltaan BroadwayWorldissä

Rosanna Ilo Liuski juhlii viidettä vuottaan BroadwayWorldissä. Tässä haastattelussa pääsemme kurkistamaan hänen matkaansa: hänen teatteriohjaushaaveitaan ovat mm. Egyptin Prinssi, missä katsojat voisivat 'tuntea Jumalan läsnäolon', sekä Rocky Horror Show, jossa erotiikka ja räikeä ilmaisu olisivat pääosassa LGBTQI+ näyttelijöiden kera. Pääsemme myös kuulemaan, miten legendaarinen näyttelijä Seela Sella toivotti hänet tervetulleeksi teatterialalle ja miksi eräs lukija Amerikasta otti häneen yhteyttä Messengerissä.

More Hot Stories For You

VideosRecommended For You