JULIE ANDREWS
Click Here for More Articles on JULIE ANDREWS

CircusTheater Welcomes MARY POPPINS For Open Ended Run

December 31
1:26 PM 2009

Mary Poppins wordt de nieuwe open einde productie van Joop van den Ende Theaterproducties in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

De musical, gebaseerd op de verhalen van P.L. Travers en de succesvolle Disney film, is een coproductie in samenwerking met Disney Theatrical Productions en Cameron Mackintosh. Mary Poppins zal in het theaterseizoen 2009/2010 in première gaan. Wie de hoofdrollen gaan vertolken, is nog niet bekend. De audities starten deze maand.

Erwin van Lambaart, producent en algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties: "Na het grote artistieke en commerciële succes van Londen en New York ben ik erg blij dat Mary Poppins straks in het Fortis Circustheater in Scheveningen komt te staan. Speciaal voor Nederland zullen we de komende maanden werken aan een aantal aanpassingen. De show en het theater hebben alles in zich om er een spectaculaire musical van te maken. Het creatieve team met onder anderen decor- en kostuumontwerper Bob Crowley (Aida en Tarzan) heeft het klassieke verhaal een jonge, moderne, en kleurrijke draai gegeven. Zijn werk en de uitbundige choreografieën op de beroemde vrolijke liedteksten oogsten internationaal al veel lof."

De musical won twee Olivier Awards (Best Theatre Choreography en Leading Actress) en een Tony Award (Best Scenic Design). De filmversie van Mary Poppins was het filmdebuut van Julie Andrews waarvoor zij bekroond werd met een Oscar. In totaal won de film maar liefst vijf Oscars. Beroemd uit de film is met name ook het fantasiewoord supercalifragilisticexpialidocious en het gelijknamige nummer.

 

Related Articles

BROADWAYWORLD TV

COUNTDOWN CLOCK
Autoroute du soleil in NetherlandsAutoroute du soleil
Zuiderstrand Theatre
(Runs 6/4 - 6/4)
Jimmy Carr (UITVERKOCHT) in NetherlandsJimmy Carr (UITVERKOCHT)
013 Poppodium
(Runs 5/27 - 5/27)
Handel's Israel in Egypt in NetherlandsHandel's Israel in Egypt
Zuiderstrand Theatre
(Runs 5/27 - 5/27)
Blaze Club Fever in NetherlandsBlaze Club Fever
Zuiderstrand Theatre
(Runs 5/25 - 5/25)
A search for love, peace and harmony in NetherlandsA search for love, peace and harmony
Zuiderstrand Theatre
(Runs 5/27 - 5/27)

VIEW ALL ADD A SHOW AUDITIONS