JULIE ANDREWS
Click Here for More Articles on JULIE ANDREWS

CircusTheater Welcomes MARY POPPINS For Open Ended Run

December 31
1:26 PM 2009

Mary Poppins wordt de nieuwe open einde productie van Joop van den Ende Theaterproducties in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

De musical, gebaseerd op de verhalen van P.L. Travers en de succesvolle Disney film, is een coproductie in samenwerking met Disney Theatrical Productions en Cameron Mackintosh. Mary Poppins zal in het theaterseizoen 2009/2010 in première gaan. Wie de hoofdrollen gaan vertolken, is nog niet bekend. De audities starten deze maand.

Erwin van Lambaart, producent en algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties: "Na het grote artistieke en commerciële succes van Londen en New York ben ik erg blij dat Mary Poppins straks in het Fortis Circustheater in Scheveningen komt te staan. Speciaal voor Nederland zullen we de komende maanden werken aan een aantal aanpassingen. De show en het theater hebben alles in zich om er een spectaculaire musical van te maken. Het creatieve team met onder anderen decor- en kostuumontwerper Bob Crowley (Aida en Tarzan) heeft het klassieke verhaal een jonge, moderne, en kleurrijke draai gegeven. Zijn werk en de uitbundige choreografieën op de beroemde vrolijke liedteksten oogsten internationaal al veel lof."

De musical won twee Olivier Awards (Best Theatre Choreography en Leading Actress) en een Tony Award (Best Scenic Design). De filmversie van Mary Poppins was het filmdebuut van Julie Andrews waarvoor zij bekroond werd met een Oscar. In totaal won de film maar liefst vijf Oscars. Beroemd uit de film is met name ook het fantasiewoord supercalifragilisticexpialidocious en het gelijknamige nummer.

 

Related Articles
BROADWAYWORLD TV

Peppa Pig - De Grote Plons! in BroadwayPeppa Pig - De Grote Plons!
Beatrix Theater
(Runs 4/25 - 4/26)
Roodkapje
Beatrix Theater
(Runs 1/3 - 3/3)
The Bodyguard in BroadwayThe Bodyguard
Beatrix Theater
(Runs 8/30 - 10/30)
Alchemia in BroadwayAlchemia
Zuiderstrand Theatre
(Runs 11/10 - 11/10)

VIEW ALL ADD A SHOW AUDITIONS

Backstage with Richard Ridge
Back to Falsettoland w/ OBC - Passing the Torch
Backstage Bite
TV Exclusive: BACKSTAGE BITE with AVENUE Q's Elizabeth Ann Berg
Turning the Tables
Randy Rainbow w/ FIDDLER Cast
  Chewing the Scenery with Randy Rainbow
CHEWING THE SCENERY- Patti LuPone
KID CRITICS
TV: KID CRITICS Swept Away at PHANTOM
BROADWAY SESSIONS
2nd Annual ElphaBall Takes Over Tonight's BROADWAY SESSIONS