Advertisement
JULIE ANDREWS Articles
Click Here for More Articles on JULIE ANDREWS...

CircusTheater Welcomes MARY POPPINS For Open Ended Run

‚Äč

Mary Poppins wordt de nieuwe open einde productie van Joop van den Ende Theaterproducties in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

De musical, gebaseerd op de verhalen van P.L. Travers en de succesvolle Disney film, is een coproductie in samenwerking met Disney Theatrical Productions en Cameron Mackintosh. Mary Poppins zal in het theaterseizoen 2009/2010 in première gaan. Wie de hoofdrollen gaan vertolken, is nog niet bekend. De audities starten deze maand.

Erwin van Lambaart, producent en algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties: "Na het grote artistieke en commerciële succes van Londen en New York ben ik erg blij dat Mary Poppins straks in het Fortis Circustheater in Scheveningen komt te staan. Speciaal voor Nederland zullen we de komende maanden werken aan een aantal aanpassingen. De show en het theater hebben alles in zich om er een spectaculaire musical van te maken. Het creatieve team met onder anderen decor- en kostuumontwerper Bob Crowley (Aida en Tarzan) heeft het klassieke verhaal een jonge, moderne, en kleurrijke draai gegeven. Zijn werk en de uitbundige choreografieën op de beroemde vrolijke liedteksten oogsten internationaal al veel lof."

De musical won twee Olivier Awards (Best Theatre Choreography en Leading Actress) en een Tony Award (Best Scenic Design). De filmversie van Mary Poppins was het filmdebuut van Julie Andrews waarvoor zij bekroond werd met een Oscar. In totaal won de film maar liefst vijf Oscars. Beroemd uit de film is met name ook het fantasiewoord supercalifragilisticexpialidocious en het gelijknamige nummer.

 

Related Articles


Comment & Share


About Author

Subscribe to Author Alerts
Save $$$ on Tickets to:
🔀NETHERLANDS SHOWS
Trade Semele in NetherlandsTrade Semele
(Runs 5/22 - 5/24)
La Cenerentola in NetherlandsLa Cenerentola
(Runs 6/2 - 6/2)
Residentie Orchestra & Torre Florim in NetherlandsResidentie Orchestra & Torre Florim
(Runs 6/13 - 6/13)
Caro Emerald in NetherlandsCaro Emerald
(Runs 11/13 - 11/13)

VIEW ALL | ADD A SHOW | AUDITIONS