Feature: Sterrencast JESUS CHRIST SUPERSTAR Uitgebreid Met Alex Klaasen en Edwin Jonker!

Kaartverkoop Jesus Christ Superstar geopend

By: Mar. 22, 2023

Feature: Sterrencast JESUS CHRIST SUPERSTAR Uitgebreid Met Alex Klaasen en Edwin Jonker!

Albert Verlinde heeft vandaag, op de 75ste verjaardag van componist Andrew Lloyd Webber, bekendgemaakt dat Edwin Jonker en Alex Klaasen als Pilatus en Herodes in de iconische musical Jesus Christ Superstar te zien zullen zijn. Nadat eerder al bekend is geworden dat er hoofdrollen zijn voor Jeangu Macrooy (Jezus), Freek Bartels (Judas) en Magtel de Laat (Maria) is de theaterproducent trots op zijn sterrencast. De kaartverkoop voor Jesus Christ Superstar is vanaf vandaag geopend.

Samen met Senf Theaterproducties en Jaco Kaasschieter produceert Albert Verlinde deze legendarische musical, in een regie van Ivo van Hove. 'Met Edwin Jonker en Alex Klaasen hebben we twee fantastische acteurs,' laat Albert Verlinde weten. 'Zij hebben hun sporen in diverse disciplines verdiend en zijn echt een toegevoegde waarde voor deze voorstelling. Dit is een sterrencast waar ik enorm trots op ben.'

Alex Klaasen, winnaar van maar liefst zes Musical Awards, verheugt zich op zijn rol van Herodes. 'En op de samenwerking met Ivo van Hove, die deze voorstelling gaat regisseren. Hij weet een productie altijd naar een hoger plan te tillen en het maximale uit de cast te halen. Dat moet fantastisch zijn om daar deel van uit te maken.' Edwin Jonker is het eens met Alex. 'Als je ziet wie er allemaal meedoen aan deze voorstelling, mag je spreken van grote namen die fantastisch kunnen spelen en zingen. Trots dat ik mee mag doen.'

Voor Jesus Christ Superstar schreef Tim Rice de teksten en Andrew Lloyd Webber de muziek. Van het album werden wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht. Jesus Christ Superstar was vanaf 1972, acht jaar onafgebroken op het Londense West End te zien. Op Broadway werd de voorstelling genomineerd voor vijf Tony Awards. Daarnaast is het verhaal twee keer verfilmd.

Jesus Christ Superstar gaat op 21 januari 2024 in première in het DeLaMar Theater Amsterdam en is daarna slechts 7 maanden te zien in 21 theaters. De kaartverkoop is vanaf vandaag geopend.

Meer informatie en kaartverkoop via www.superstarmusical.nl

Senf Theaterproducties, Jaco Kaasschieter en Albert Verlinde produceren Jesus Christ Superstar. Lyrics van Tim Rice met muziek van Andrew Lloyd Webber.
RELATED STORIES - Netherlands

1
Feature: ORANGE THEATRE COMPANY (OTC) PRESENTEERT: SWEET SIXTEEN! Photo
Feature: ORANGE THEATRE COMPANY (OTC) PRESENTEERT: SWEET SIXTEEN!

weet Sixteen is een urgente, eerlijke en ontroerende voorstelling over depressie en zelfmoord. Het vertelt het verhaal van Dunya en haar oudere zus Dido die zelfmoord pleegde. De avond voordat Dunya op school een presentatie moet geven over zelfmoord (een onderwerp dat ze zelf heeft uitgekozen om in de klas te presenteren), verschijnt Dido in haar kamer. Ze voeren gesprekken over het leven en de dood. Dunya probeert te begrijpen wat er met haar geliefde zus is gebeurd. Ze stelt de brandende vragen die ze al lange tijd met zich meedraagt: waarom en hoe heeft Dido dit kunnen doen? Wat was er eigenlijk mis met haar? Weet Dido wel wat ze Dunya en hun ouders heeft aangedaan? Waarom vroeg Dido niet om hulp?

2
Feature: NIEUWE MOTHERFOKKING MUSICAL MELK TOONT MOEDERSCHAP IN AL HAAR FACETTEN! Photo
Feature: NIEUWE 'MOTHERFOKKING' MUSICAL MELK TOONT MOEDERSCHAP IN AL HAAR FACETTEN!

NANOEK, de producent van vernieuwende musicals, presenteert aankomend seizoen de nieuwe musical MELK. MELK vertelt het verhaal van het moederschap in al haar facetten, met rollen voor o.a. musicalacteurs Mylene d’Anjou en Jonathan Demoor.

3
Feature: MUSICAL OVER ROB DE NIJS IN 2025 NAAR DE THEATERS! Photo
Feature: MUSICAL OVER ROB DE NIJS IN 2025 NAAR DE THEATERS!

MediaLane Theater ontwikkelt in nauwe samenwerking met Rob en Jet de Nijs een musical over het leven van Rob de Nijs. Na een indrukwekkende zestigjarige carrière nam de zanger vorig jaar als artiest afscheid van zijn publiek. De musical eert Rob de Nijs’ oeuvre en maakt het toegankelijk voor een nieuw publiek.

4
Tweede Agatha Christie voorstelling na het succes van The Mousetrap Photo
Tweede Agatha Christie voorstelling na het succes van The Mousetrap

REP Entertainment presenteert de theaterproductie Murder on the Orient Express, gebaseerd op het bekende moordmysterie van Agatha Christie. Met een sterrencast, waaronder Remko Vrijdag, Frederik Brom en Lone van Roosendaal, en onder regie van Jasper Verheugd. Na het succes van The Mousetrap komt de producent met het tweede moord-mysterie van Agatha Christie. Murder on the Orient Express is na de première op 26 november te zien in theaters door heel Nederland.

From This Author - Chantal Kunst

Chantal is a passionated theatregoer and takes the same passion into her day job: voice casting director, where she casts voice-actors for commercials and other projects. From her home base Amste... (read more about this author)

Videos


#repshow# in #getregions.name[i]# BE MORE CHILL
Zonnehuis Theater (7/01-7/09)
VIEW ALL SHOWS  ADD A SHOW  

Recommended For You