Feature: JAN TEKSTRA IN SPEKTAKELMUSICAL DE TOCHT!

‘Lekker ticht by hûs’

By: May. 23, 2023

Feature: JAN TEKSTRA IN SPEKTAKELMUSICAL DE TOCHT!

Jan Tekstra uit Sneek. Als je hem niet kent, ken je toch zeker wel één van de vele bekende liedjes die hij schreef. Artiesten als Maan, Tabitha, Merol, Borsato, Liesbeth List, Herman Brood en vele anderen namen liedjes van hem op. Hits als ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’ en bijvoorbeeld ‘Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht’ staan zijn handtekening onder. Maar hij doet meer. Zijn script over de beroemde coureur Jack Middelburg, Jumping Jack op de TT in Assen onder regie van Frank Lammers, gooide hoge ogen en sindsdien duikt zijn naam als scriptschrijver in theaterland met steeds grotere regelmaat op. Misfit De Musical bijvoorbeeld, waar hij het script voor schreef, werd dit jaar beloond met een Musical Award nominatie voor beste originele musical.

Minder bekend is dat hij al jaren zo nu en dan ook in de rol van acteur kruipt. In die hoedanigheid was hij bijvoorbeeld te zien in Het Pauperparadijs, De Drenthse Bluesopera, Jan Rap en Zijn Maat en Leeghwater. ‘Ik vind schrijven geweldig, maar diep in mij schuilt nog steeds een uitvoerend artiest. Dat moet af en toe wel naar buiten!’ En dus kunnen we vandaag bekendmaken dat Jan vanaf oktober in het Friso Theater schittert op de schaats met een rol in spektakelmusical De Tocht. Hij speelt hierin de vader van Sjoerd en Pieter. De laatste twee zijn onderdeel van de vriendengroep waar het verhaal om draait in De Tocht. Daarnaast wordt hij understudy voor de rol van Jelmer, één van de hoofdrollen die vertolkt wordt door Thijs Meester.

‘Wat ik wonderlijk vind aan dit project is dat ik straks elke dag in een wereld mag stappen die we in werkelijkheid misschien wel nooit meer mee gaan maken. Het is een uniek en onvergetelijk project waarbij schaatsen, acteren en zingen bij elkaar komen en dat op nog geen 25 minuten van mijn eigen huis. Daar kan ik toch geen nee op zeggen?’, aldus Jan Tekstra over deze nieuwe stap in zijn carrière.

Over de musical

Nandi van Beurden, Wolter Weulink, Theo Martijn Wever, Jolijn Henneman, Boy Ooteman, Thijs Meester en Maike Boerdam gaan de hoofdrollen vertolken en de Elfstedentocht tot leven wekken. Met een 360o ijsvloer van 2.000m2 en de nieuwste theatertechnieken, zullen de bijna 1.500 toeschouwers iedere avond de Elfstedentocht samen beleven met de hoofdpersonen in een verhaal dat alles in zich heeft.

De Tocht vertelt het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje. Is de band van vroeger sterk genoeg of verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken?

Musical De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden. Vanaf oktober 2023 is spektakelmusical De Tocht exclusief te zien in het speciaal gebouwde Friso Theater in Leeuwarden.2023 Regional Awards


RELATED STORIES - Netherlands

1
Review: DE TOCHT. A PROMISE REDEEMED. ⭐️⭐️⭐️⭐️ at Friso Theater Leeuwarden Photo
Review: DE TOCHT. A PROMISE REDEEMED. ⭐️⭐️⭐️⭐️ at Friso Theater Leeuwarden

What did our critic think of DE TOCHT. A PROMISE REDEEMED. ⭐️⭐️⭐️⭐️ at Friso Theater?

2
UTOVEN - De Eerste Podcast Musical Van Nederland & België Wordt Op 16 Oktober Ger Photo
UTOVEN - De Eerste Podcast Musical Van Nederland & België Wordt Op 16 Oktober Gereleased

Utoven, the first podcast musical of the Netherlands and Belgium, will be released on October 16, 2023. Join a young woman and her friends as they battle an evil wizard and a dangerous monster in the magical world of Utoven. Experience this audio-only theater production filled with scenes, songs, and captivating sound effects. Listen to Utoven on Podimo and Astar Projects' website.

3
Feature: QETC BRINGS THE POPULAR, SEXY NETFLIX ROMCOM, SMILEY TO THE STAGE! Photo
Feature: QETC BRINGS THE POPULAR, SEXY NETFLIX ROMCOM, SMILEY TO THE STAGE!

The Queen’s English Theatre Company has been surprising audiences in Amsterdam since 2002, with often a very gay take on productions, such as Cabaret and The Importance of Being Earnest. They now take a new, innovative direction with an immersive staging of a double bill of two plays. For this production, the main stage of the CC Amstel Theater will have its own bar serving drinks before both the shows. The immersive tickets transport you to the streets, bars, clubs and parks of London and Barcelona. You’ll be part of the ‘crowd’ without being in the spotlight. But if you want a more relaxed evening at the show, seated tickets are also available, in the usual auditorium, in rows B,C and D. Staged intimately in the round, the plays share a number of themes. Love, sex and... going out! There are just 100 tickets per show.

4
Feature: CAST AIDA ONTVANGT GOUDEN TICKET AWARD VOOR MEER DAN 200.000 VERKOCHTE KAARTEN! Photo
Feature: CAST AIDA ONTVANGT GOUDEN TICKET AWARD VOOR MEER DAN 200.000 VERKOCHTE KAARTEN!

Gistermiddag heeft de cast en crew van Disney’s AIDA in het AFAS Circustheater Scheveningen een Gouden Ticket Award uitgereikt gekregen voor de verkoop van meer dan 200.000 kaarten. Sinds de première afgelopen april zijn er meer dan 200.000 mensen geweest die de musical hebben bezocht. Henk Schuit, directeur van ticketingpartner Eventim, reikte deze bijzondere award uit.

Videos


#repshow# in #getregions.name[i]# Chicago
Zonnehuis Theater (10/26-10/29)
#repshow# in #getregions.name[i]# Next Thing You Know
Het Amsterdams Theaterhuis (10/22-10/24)
VIEW ALL SHOWS  ADD A SHOW  

Recommended For You