Skip to main content Skip to footer site map

BROADWAY TICKETS: TIPS & TRICKS - Zo scoor jij de beste kaarten!

pixeltracker

BROADWAY TICKETS: TIPS & TRICKS - Zo scoor jij de beste kaarten!

Hoe en wanneer koop je je tickets voor een Broadway show?

Elke reisgids zegt het. Ga je naar New York City, dan mag je een Broadway show niet missen. En ze hebben gelijk. De Big Apple heeft van alles te bieden, musea, restaurants, andere bezienswaardigheden, maar niets is zo magisch als Broadway. Als het bezoek aan een show op je to-do lijst staat, lees dan snel verder!

Wat is Broadway?

We beginnen bij het begin. Broadway refereert aan elke voorstelling spelend in een professioneel theater in Midtown, grenzend aan de letterlijke straat Broadway, die van Noord naar Zuid Manhattan loopt. Elke show, toneelstuk of musical, die wordt opgevoerd in een van de 41 theaters, is een Broadway show. Het is verdeeld over straten startend bij 65th Street en eindigt bij 41st Street. Broadway staat wereldwijd bekend als het beste theater wat er is, samen met het Londense West End.

De ene show heeft een langere speeltijd dan de andere, wat afhangt van de populariteit en kaartverkoop. The Phantom of The Opera is zo'n show en speelt op Broadway sinds 1988. Hoewel The Phantom wereldwijd te zien is geweest, heb je het echt pas gezien als je het in The Majestic Theatre op Broadway hebt gezien. Andere shows spelen veel korter, soms zelfs slechts weken, al dan niet om ruimte te maken voor andere (meer succesvolle) producties.

Wanneer zijn deze shows te zien?

Elke voorstelling heeft zijn eigen speellijst, maar over het algemeen wordt er 8 x per week gespeeld, inclusief matinee-voorstellingen. Maandag zijn de meeste theaters 'dark' - gesloten dus.

Hoe kies ik een show?

Stel dat er 41 shows zijn om te kiezen. Dan kan dat worden onderverdeeld in 4 categorieën:

  • Toneelstuk - nieuw
  • Toneelstuk - revival (reprise)
  • Musical - nieuw
  • Musical - revival (reprise)

Toneelstukken zijn zoals een film, alleen live on stage. Musicals hebben per definitie zang en dans daarbij. Een revival is een nieuwe versie van een oud toneelstuk of musical. Nieuwe toneelstukken en musicals die nu te zien zijn op Broadway zijn bezig met hun eerste speelperiode. Op het moment is er nu een revival van My Fair Lady te zien in het Vivian Beaumont Theatre. De originele productie speelde haar laatste voorstelling in de 60'er jaren.

Afhankelijk van je interesse voor een show en je budget, kan je een goede keuze maken. Doe je research vooraf zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe koop ik kaarten?

  • Als je de beste plek wilt..... en je wilt een specifieke show zien? Koop dan je kaarten van te voren via de officiële website van de show. De meest populaire shows zoals Harry Potter and the Cursed Child, Dear Evan Hansen, Hamilton etc kunnen maanden van te voren uitverkocht zijn. Soms krijg je korting als je het ver van te voren boekt. Heb je geen idee of een show populair is? Check even op hun site de kaartverkoop/kalender. Je ziet gauw genoeg hoever de kaarten al uitverkocht zijn.

Voordeel van deze methode: goede plekken, zekerheid

Nadeel van deze methode: duur

  • Als je geld wilt besparen..... Broadwaykaarten zijn duur, zeker de populaire shows. Als je goedkoper uit wil zijn en houd van een beetje risico, wacht dan met de aanschaf. De meeste shows hebben loterijen of last minute tickets, soms ook online. De kleine lettertjes? Je moet in de rij staan. Als je ooit in NYC bent geweest weet je dat die rijen absurd lang zijn. Daarnaast ben je ook niet gegarandeerd van de beste plekken en met beetje pech, uberhaupt geen kaarten meer. Lukt het wel, heb je vaak fikse korting. Je kan ook je tickets kopen bij TKTS. Er zijn 3 locaties, te weten Times Square, Lincoln Center en South Street Seaport) De rijen zijn vaak ontmoedigend, maar neem een petje en flesje water mee, en je scoort vaak kaarten met max 50% korting.

Voordeel van deze methode: goedkoper

Nadeel van deze methode: veel wachten, last minute beslissingen maken, soms geen kaarten kunnen bemachtigen

  • Als je tijd wil besparen..... Als je niet in de rij en niet ver vooraf je kaarten wil bestellen, dan kan je gewoon op de dag zelf naar desbetreffende theater gaan en kaarten kopen bij de box office. Je zal vaak nog kaart kunnen kopen voor de reguliere prijs.

Voordeel van deze methode: Je zitplek kan heel goed zijn

Nadeel van deze methode: Je zitplek kan vrij beroerd zijn

En dan? Gefeliciteerd! Je hebt kaarten bemachtigd voor een echte Broadway show! Geniet en laat je meeslepen!


Related Articles View More Netherlands Stories

Featured on Stage Door

Shoutouts, Classes & More

From This Author Chantal Kunst