PELTIENKELIT Comes to Tampereen Teatteri in October

The perforamnce is set for 2 October 2024.

By: May. 23, 2024
PELTIENKELIT Comes to Tampereen Teatteri in October
Get Access To Every Broadway Story

Unlock access to every one of the hundreds of articles published daily on BroadwayWorld by logging in with one click.
Existing user? Just click login.

Arttu Soilumon sooloesitys muuttaa Tampereen keskustan queer-näyttämöksi. Teatterin, esitystaiteen ja kaupunkikierroksen yhdistävä Peltienkelit sukeltaa syvälle Tampereen sateenkaarihistoriaan. 

“Mä olen asunut lähes aina Tampereella. Tätä mä kutsun mun kotikaupungiksi. Mä en oo kuitenkaan koskaan aatellu että Tampere olis erityisen queer kaupunki. Täällä kaikkeen tuntuu liittyvän lätkäpukkarin tuoksu ja manserokin etäinen jytke. Tampereen sateenkaarihistoria on tuntunut olevan itelleni jotenkin piilossa, joten mä halusin alkaa tutustumaan siihen. Ja sit mä innostuinkin siitä ihan homona.
 
Ai mitä on Peltienkelit? Tampereen vanhoja julkisia käymälöitä kutsuttiin Peltienkeleiksi. Ne olivat homomiesten suosittuja seuranetsimispaikkoja, joista löydettiin myös ystäviä, toisia kaltaisia.

Mä toivon, että myös tää esitys muodostuu paikaksi, jossa me voidaan kohdata toisemme, historiamme ja katsoa Tamperetta jostain uudesta kulmasta. Ja kyllä, tähän esitykseen ovat myös heterot tervetulleita.” 

– Arttu Soilumo

Esityksessä tutustutaan todellisiin paikkoihin ja ihmisiin ja kuljetaan kirjaimellisesti halki Tampereen keskustan ja vuosikymmenten, 30-luvulta tähän päivään asti. Kierros alkaa Eteläpuistosta ja päättyy monen mutkan kautta Tammelaan. Noin kolmen kilometrin pituinen reitti kuljetaan kävellen. 

Matkalla on rappuja ja portaikkoja, joista ei pääse pyörätuolilla.

Ikäsuositus yli 16-vuotiaille
Comments

To post a comment, you must register and login.Videos