BWW Feature: DEN SKALDEDE FRISØR at Falkoner Salen

BWW Feature: DEN SKALDEDE FRISØR  at Falkoner Salen

Susanne Bier og Thomas Helmig skaber musicalen, der har Xenia Lach-Nielsen, Niels Olsen, Maria Lucia, Silas Holst, Bodil Jørgensen og Benjamin Boe Rasmussen i de bærende roller.

Verdenspremiere: 5. marts 2020 i Falkoner Salen, Frederiksberg
Aarhus-premiere: 24. april 2020 i Musikhuset Aarhus

Billetsalget er startet i dag på Billetlugen.dk

The One and Only Musical Company kan i dag offentliggøre, at Susanne Biers store filmsucces Den skaldede frisør fra 2012 med Trine Dyrholm og Pierce Brosnan i hovedrollerne bliver til en storstilet musical. DEN SKALDEDE FRISØR får verdenspremiere i den totalt gennemrenoverede Falkoner Salen på Frederiksberg d. 5. marts 2020 og rykker derefter til Aarhus, hvor den spiller i Musikhuset Aarhus fra d. 24. april.

Det er Susanne Bier selv, der står bag musicalen med The One and Only Company i ryggen. Hun har selv skrevet manuskript til musicalen sammen med sin faste manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen og vil i egenskab af Executive Producer være en integreret del af produktionens tilblivelse over de næste halvandet år frem mod premieren. Det er første gang, at hun bliver så involveret i en musical.

Thomas Helmig skriver sangene
Ved sin side får hun det vel nok største danske sangskriverikon gennem de sidste 30 år: Thomas Helmig. Manden, der i sin helt egen kategori har leveret utallige landeplager som "Nu hvor du har brændt mig af", "Det er mig, der står herude og banker på", "Gotta Get Away from You" og "Stupid Man", bliver komponist på DEN SKALDEDE FRISØR. Thomas Helmig skrev titelnummeret til Susanne Biers film Den eneste ene i 1999. Sangen "The One and Only" toppede de danske hitlister længe før, filmen fik premiere og var med til at bane vejen for den populære komedies enorme succes. Til DEN SKALDEDE FRISØR skal Thomas Helmig for første gang skabe musicalens musikalske univers.

Det er Susanne Bier, der selv tog kontakt til Thomas Helmig. Hun udtaler:
- Da Thomas lavede titelnummeret til Den Eneste Ene, ramte han noget meget præcist ved filmen. En særlig uskyldsfuld romance som var håbefuld uden at være sentimental. Lige siden har jeg haft lyst til at lave noget med ham igen. Thomas er helt sin egen, og alligevel føler jeg et kunstnerisk slægtskab med ham, som gør, at jeg er sikker på, at hans sange til DEN SKALDEDE FRISØR vil gøre musicalen endnu mere gribende end filmen. Han mestrer at være dagligdags og dybt poetisk på én gang, og jeg havde ikke kunnet håbe på en bedre samarbejdspartner end ham.

Thomas Helmig supplerer:
- Da Susanne ringede og spurgte, om jeg ville skrive sange til DEN SKALDEDE FRISØR, sagde jeg ja, før hun havde stillet spørgsmålet færdigt. Jeg har altid kunnet genkende dele af mig selv i hendes film, og siden vi arbejdede sammen sidst, har jeg håbet på, at vi kunne stikke hovederne sammen igen. Susanne og jeg taler på mange måder samme sprog, så jeg glæder mig til at springe på hovedet ned i den her musical.

Også hos produktionsselskabet bag musicalen, The One and Only Company, der har stået bag musicalsucceser som, Elsk mig i nat, Den eneste ene, Dirty Dancing, Greaseog Saturday Night Fever, er der stor glæde over, at det er lykkedes at bringe Susanne Bier og Thomas Helmig sammen.

- Vi synes, det er et scoop for musicalen, at Susanne Bier og Thomas Helmig har fundet hinanden i udviklingen af dette projekt. Jeg ved, at vi har det bedst tænkelige kreative hold på alle poster og et helt vidunderligt cast, der alle uden tøven sagde ja til deres roller. Det er lige præcis den energi, der skaber gode forestillinger med stor appel, udtaler producent Rikke Lange fra The One and Only Musical Company.

Handlingen i DEN SKALDEDE FRISØR
Ida er frisør. Hun har mistet alt sit hår efter kemo - og hendes mand Leif er hende utro med Thilde fra bogholderiet. Philip er direktør, har mistet sit livs kærlighed ved en ulykke og er sikker på, at han aldrig finder lykken igen. Og Philips irriterende svigerinde Benedikte blander sig i alt og er bare for meget!! Så det hele er lidt rodet nu, hvor de alle sammen skal til bryllup i Italien, hvor Philips søn Patrick og Idas datter Astrid skal giftes. DEN SKALDEDE FRISØR bliver en sjov, rørende og romantisk musicalkomedie om at blive frelst af kærligheden, lige som man tror, at alt er forbi.

Stjernecast på scenen
Det er ikke kun bag kulisserne, at The One and Only Company har sikret sig absolutte stjernekræfter. Også på scenen kan publikum allerede nu glæde sig til at opleve nogle af landets største musicalstjerner, skuespillere, sangere og dansere.

I titelrollen som frisøren Ida får Xenia Lach-Nielsen sit livs rolle på scenen. Efter at have medvirket i små og større roller i musicals og musikteaterproduktioner gennem de sidste 20 år, fik hun sit helt store gennembrud sidste vinter som Florence i den nye opsætning af Chess, der blev en succes i hele landet. Som direktøren Philip, der må gå så meget igennem, før han igen oplever kærligheden, bliver det den gamle kending fra Den eneste Ene, Niels Olsen, der skal løfte opgaven.

I rollerne som Patrick og Astrid kan publikum glæde sig til at møde sin generations to største danske musicalstjerner, Silas Holst og Maria Lucia. Silas Holst har de senere år haft glansroller i Grease, Dirty Dancing, Crazy for You, Anything Goes og Saturday Night Fever og brillerede senest i The Book of Mormon på Det Ny Teater. Og Maria Lucia har senest haft stor succes i bl.a. Jordens Søjler på Østre Gasværk Teater samt Chicago og Annie Get Your Gun på Det Ny Teater, mens hun netop har haft premiere på musicalversionen af filmen Ghost i Stockholm, hvor hun spiller Molly.

Den eneste genganger fra filmen bliver Bodil Jørgensen, som dengang spillede Idas frisørkollega og nu skal lægge krop og stemme til rollen som den intrigante svigerinde Benediktemed fut i snakketøjet og knald på hormonerne. Som Idas skvat af en mand, bulderbassen Leif, ses Benjamin Boe Rasmussen, og i øvrigt medvirker et stort ensemble af sangere og dansere.

Til at styre tropperne bliver Frede Gulbrandsen forestillingens instruktør. Han har stået i spidsen for succeser som bl.a. Røde Orm for Det Kongelige Teater, Cirkus Summarum for DR og Skammerens Datter på Østre Gasværk Teater og har også bl.a. instrueret Holberg i Norge, Shakespeare i Sverige og Ibsen i Kina. Forestillingens koreografi skabes af The One and Only Companys huskoreograf Tim Zimmermann, som har skabt dansetrin til bl.a. Grease, Dirty Dancing og Saturday Night Fever. Resten af det kunstneriske hold offentliggøres på et senere tidspunkt.

Internationale planer
Når DEN SKALDEDE FRISØR har været opført i København og Aarhus, er det også ambitionen, at den skal ud over landets grænser. Producent Rikke Lange udtaler:

- Kort efter, at vi havde fået projektet præsenteret af Susanne, blev vi kontaktet af en stor international spiller, der står for mange internationale musicalproduktioner. Vi havde mange fælles holdninger til projektet, så udgangspunktet var så godt, at vi nu regner med at kunne præsentere en international version af musicalen i Europa inden for en overskuelig fremtid.

The One and Only Company har tidligere udviklet en svensk version af musicalen Elsk Mig i Nat og har p.t. to nye musicalprojekter under udvikling, direkte målrettet det internationale marked.

Billetsalget til DEN SKALDEDE FRISØR er startet i dag på Billetlugen.dk
Læs mere på www.denskaldedefrisor.dk

Related Articles View More Denmark Stories   Shows


From This Author Maria Bruun Fanoe

Before you go...

Like Us On Facebook
Follow Us On Twitter
Follow Us On Instagram instagram
   
popup  SHARE