RAISED ON RHYTHM is Now Playing at Dramaten

Performances run through 21 May.

By: May. 08, 2023
RAISED ON RHYTHM is Now Playing at Dramaten

Rhythm makes the world go round - i alla fall om du frågar dansaren och koreografen Niki Tsappos som ligger bakom denna föreställning. Men var kommer rytmen ifrån? Vad gör den med oss? Och var börjar och slutar den? Raised on Rhythm är en dansföreställning som undersöker, utforskar och hyllar rytmens kraft och djup. Det handlar om rytm som grogrund för energi och kreativitet. Om rytmens inbjudande förmåga att bygga gemenskap och samtidigt ge rum för en individuell identitet. Om dess påverkan på vårt dagliga liv - i dansen, leken, arbetet och de vardagliga sysslorna. Om rytmens roll i historien och i framtiden.

Niki Tsappos är koreograf och dansare. Hon har vunnit en rad danstävlingar och utmärkelser, inte minst blev hon tillsammans med Martha Nabwire den första kvinnliga duon att vinna VM i Streetdance 2010. Duons samarbete fångades också i den uppmärksammade dokumentärfilmen Martha & Niki 2016. Hon gör också musik, då under namnet Niki Awandee.

Erik Hjärpe är keyboardist i bandet Damn! som kanske är mest kända för sitt samarbete med Timbuktu, och som nyligen gjorde succé som husband i musikalen Cabaret på Dramatens stora scen. Han komponerar också musik till tv och teater, och skapar hiphopbeats och gör remixer under namnet Voz Vibrante.
2023 Regional Awards


RELATED STORIES - Sweden

1
Auditon for DREAMGIRLS in Sweden at China Teatern Photo
Auditon for DREAMGIRLS in Sweden at China Teatern

To open in autumn 2024 - apply no later than 8th of October

2
Swedish Premier Of CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY Comes To Göteborgsoperan Photo
Swedish Premier Of CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY Comes To Göteborgsoperan

In autumn 2024, there will be the Swedish premiere of the musical Charlie and the Chocolate Factory, based on Roald Dahl's classic Kalle and the Chocolate Factory. The musical premieres at the Gothenburg Opera in a completely new set.

3
Review: LASERMANNEN at Nya Cirkus Photo
Review: LASERMANNEN at Nya Cirkus

A interesting play about one of the most horrible events in Sweden

4
Review: WAITRESS at Östgötateatern Photo
Review: WAITRESS at Östgötateatern

A very well performed Waitress, just as good as the production in London, West End.

More Hot Stories For You

VideosRecommended For You