Skip to main content Skip to footer site map

Gregory Porter and the Kristiansand Symphony Will Perform at Den Norske Opera Next Month

The concert is set for 4 September.

Gregory Porter and the Kristiansand Symphony Will Perform at Den Norske Opera Next Month

Porter er en kjær Norgesvenn og solgte ut Hovedscenen sist han var her i 2012 sammen med Kringkastingsorkestret. Nå er han tilbake - denne gangen med Kristiansand Symfoniorkester, som har invitert ham i anledning 10-årsjubileet til Kilden teater- og konserthus. Porter og orkestret kommer rett fra konsert i Kristiansand til en skikkelig festaften her i Operaen, ledet av dirigent Hans Ek.

Gregory Porter og Nat King Cole

Konserten i Operaen tar utgangspunkt i Gregory Porters arbeid med Nat King Coles fantastiske musikalske verden. I 2017 ga han ut CD-en Nat King Cole & Me, der han gjør et dypdykk i den legendariske sangerens låter, musikk som har hatt stor innflytelse på Gregory Porters egen karriere.

Siden platedebuten i 2010 har Gregory Porter samarbeidet med stjerneartister som Stevie Wonder, Disclosure, DJ Claptone, Sam Smith og Jeff Goldblum - og han har halt i land Grammy-prisen for beste jazzvokal-album to ganger.

Nylig kom albumet Still Rising ut, et album som inneholder en rekke høydepunkter fra Porters karriere, inkludert duetter med blant andre Moby og Jamie Cullum.

Om Hans Ek og Kristiansand Symfoniorkester

Dirigent Hans Ek har skapt seg en unik posisjon i nordisk musikkliv gjennom sin evne til å gjøre musikk relevant. Han virker ofte i krysningsfeltet mellom klassisk musikk, jazz og pop, og gjennom årenes løp har han jobbet med en rekke anerkjente artister, som Zara Larsson, Laleh, Veronica Maggio, Michael Nyman - og ikke minst Gregory Porter.

Kristiansand Symfoniorkester (KSO) er et av Norges syv profesjonelle symfoniorkestre, med 71 heltidsansatte musikere. Ensemblet er ungt, vitalt og i sterk utvikling, og har ansatte fra 17 ulike nasjoner. Sjefdirigent er Nathalie Stutzmann.

Regional Awards


More Hot Stories For You


ULTIMA: SOPHIA BROUS Comes to Den Norske Opera This WeekendULTIMA: SOPHIA BROUS Comes to Den Norske Opera This Weekend
September 23, 2022

This world premiere, commissioned by Ultima, brings together an international ensemble of distinguished artists under the direction of Australian genre-defying artist, musician and vocalist Sophia Brous.

OPPTAKSPRØVE BALLETTSKOLEN Closes This Week at Den Norske OperaOPPTAKSPRØVE BALLETTSKOLEN Closes This Week at Den Norske Opera
September 6, 2022

Har du lyst til at barnet ditt skal bli trent av landets fremste ballettpedagoger, side om side med Nasjonalballettens stjerner? Det er det en mulighet for nå – og det kreves ingen forkunnskaper av barn under 10 år.

OPPTAKSPRØVE BALLETTSKOLEN Comes to Den Norske OperaOPPTAKSPRØVE BALLETTSKOLEN Comes to Den Norske Opera
August 22, 2022

Har du lyst til at barnet ditt skal bli trent av landets fremste ballettpedagoger, side om side med Nasjonalballettens stjerner? Det er det en mulighet for nå – og det kreves ingen forkunnskaper av barn under 10 år.

Gregory Porter and the Kristiansand Symphony Will Perform at Den Norske Opera Next MonthGregory Porter and the Kristiansand Symphony Will Perform at Den Norske Opera Next Month
August 15, 2022

Porter er en kjær Norgesvenn og solgte ut Hovedscenen sist han var her i 2012 sammen med Kringkastingsorkestret. Nå er han tilbake – denne gangen med Kristiansand Symfoniorkester, som har invitert ham i anledning 10-årsjubileet til Kilden teater- og konserthus. Porter og orkestret kommer rett fra konsert i Kristiansand til en skikkelig festaften her i Operaen, ledet av dirigent Hans Ek. 

GISELLE Comes to the Norwegian National Ballet Next MonthGISELLE Comes to the Norwegian National Ballet Next Month
August 8, 2022

With scenes so beautiful they take your breath away and love so strong it conquers death. You won’t want to miss this gripping ballet with the Norwegian National Ballet!