Skip to main content Skip to footer site map

Det Kongelige Teater Presents George Balanchine's NØDDEKNÆKKEREN

Det bliver ikke rigtig jul uden George Balanchines Nøddeknækkeren - balletten som på tværs af generationer appellerer til alle os, som elsker jul.

Det bliver ikke rigtig jul uden George Balanchines Nøddeknækkeren - balletten som på tværs af generationer appellerer til alle os, som elsker jul.

Der er fuld garanti for øjeblikkelig julestemning, når Nøddeknækkeren går over scenen. George Balanchines populære ballet har siden 1954 fortryllet børn og voksne verden over og på Det Kongelige Teater bliver det ikke rigtig jul, før nøddeknækkeren bliver vakt til live.

Marie får den mest fantastiske nøddeknækker i julegave af sin gudfar Drosselmeier, og ved midnat tager den hende med på en magisk rejse til det fortryllede og fortryllende slaraffenland, hvor alt kan ske. Fantasien og poesien kender ingen grænser, når Marie på sin færd møder dansende snefnug og valsende blomster, iskolde snedronninger og varmblodige sukkerfeer, frække mus, kinesere, arabere, marcipanhyrdinder og mange, mange andre.

Det forunderlige og sælsomme eventyr om den gådefulde nøddeknækker blev oprindeligt skrevet af den excentriske, tyske forfatter E.T.A. Hoffmann i 1816. I 1892 komponerede Tjajkovskij sin ikoniske musik til fortællingen, og den er med sine mange genkendelige, iørefaldende og fantasifulde temaer i dag et af de mest elskede værker i musikhistorien.

Nøddeknækkeren er blandt ballettens største klassikere, og i George Balanchines mesterlige version er der skruet helt op for trylleriet og eventyret. Det er en rigtig familieforestilling, der er det bedste startskud til årets hyggeligste fest.

Anbefales fra 9 år.

Det Kongelige Teater opfører i denne sæson orkesterpartituret til Nøddeknækkeren i en omarbejdet version på grund af afstandskrav i orkestergraven vedr. Covid-19.

Running 02/12 - 20/12 2020. https://kglteater.dk/det-sker/sason-20202021/ballet/noddeknakkeren/?section=top
Related Articles View More Denmark Stories   Shows

More Hot Stories For You