Skip to main content Skip to footer site map

Review: KURT OG KIRSTEN at Louise Schouw Teater

Review: KURT OG KIRSTEN at Louise Schouw Teater Kurt og Kirsten er navnet på et ægteskabsdrama, der lige nu er på turne rundt om i landet. I de to hovedroller ses Sonja Oppenhagen og Henrik Koefoed. Henrik Koefoed får i denne rolle lov til at vise en flig af det talent, han besidder og han svinger mellem alvor og komik, som er med til, at man på den ene side hader rollen Kurt og på den anden side knuselsker ham. Henrik Koefoed besidder et talent, der gør, at han skinner igennem på en scene. I rollen som Kirsten ser man Sonja Oppenhagen og hun får med denne rolle vist, at hun er meget mere end en lille forsagt pige, der bare kan se godt ud. Hun er helt forrygende, når hun i rollen som Kirsten bliver bidende sarkastisk og her viser Sonja, hvad der gør en rigtig skuespiller. Jeg ville gerne have set, at instruktøren Jan Hertz havde turdet trække stykket endnu længere ud og gør det mere absurd, for det ville både stykket og især skuespillerne godt kunne bære. Dette ville være med til, at begge fik lov til at vise det store talent de gemmer på og som man kun fik set i brudstykker denne gang. Hvis man havde turdet gøre stykket mere absurd, ville det måske også have været med til at dække over den til tider lidt letbenede tekst. Men alt i alt et ganske underholdene stykke som trods den forudsigelige slutning har et vigtig budskab. 5 ud af 6 stjernerReview: THE BOYBAND TOUR at Forum Horsens Photo
The Boyband Tour anbefales som en vitaminindsprøjtning her i det mørke januar. Tag dine veninder under armen, lad manden blive hjemme og fest med i denne suveræne boybandhyldest! of THE BOYBAND TOUR at Forum Horsens?

ENTANGLED is Now Playing at Det KGL. Teater Photo
With ENTANGLED, you're invited into the world of fungi through a net of mycelium hidden deep underneath us. Performances run through 11 January.

New Years Concert With the Royal Danish Orchestra Comes to Det KGL Teater Photo
Each year, the Royal Danish Theatre celebrates New Year with a festive concert performed by the entire Royal Danish Orchestra at the Main Stage at the Opera House. This year, American conductor Hugh Wolff will ensure the audience enjoys a bubbly and sparkling start to the New Year.

THE INCREDIBLE STORY OF THE GIANT BEAR is Now Playing at Det. KGL Teater Photo
Welcome to the town of Solby where peace and order ruled until Sebastian and Mitcho fished a message in a bottle from the sea. The message was from JB, the mayor of Solby, who had disappeared.


From This Author - Niels Søndergaard


Review: WEST SIDE STORY at OperaenReview: WEST SIDE STORY at Operaen
November 23, 2022

What did our critic think of WEST SIDE STORY at Operaen? Leonard Bernsteins udødelige klassiker West Side Story har fået nyt liv på operaen i København og dette er gjort med en kærlighed for det oprindelige værk sikkert ført i havn af instruktør Thomas Bendixen, som har gjort at de 2 timer og 20 min, som forestillingen varer bare flyver afsted og ingen af scenerne bliver på noget tidspunkt kedelige og langtrukken, det glider som smurt i olie. Palle Steen Christensen står for scenografien og her må man bare sige, wow det er gennemtænkt og storslået man bliver ved med at finde nye muligheder til at bruge scenografien og det er som en julekalender, der bliver ved med at åbne sig og afslører nye ting. I de to store hovedroller ses som Maria Emilie Groth Christensen og hun har så meget sødme og fanden i voldskhed, at man ikke kan andet en føle med Maria, hun er en drøm af en Maria. Søren Torpegaard Lund er hendes Tony og ud over han har en drøm af en sangstemme, så spiller han også røven ud af bukserne, så man som tilskuere sidder og hepper på Tony frem til det sidste. Forestillingen spilles på dansk og jeg plejer tit at krumme tæer over de danske oversættelser, men det er faktisk lykkedes Det Kongelige Teater at få en oversættelse, hvor hjerte ikke skal rime på smerte og dette er et kæmpe plus og det er med til, at man let kan se bort fra, at det hele tales og synges på dansk. En helt formidabel forestilling som bare skal opleves, før det er for sent.

Review: PRETTY WOMAN at TIVOLIS KONCERTSALReview: PRETTY WOMAN at TIVOLIS KONCERTSAL
September 21, 2022

What did our critic think of PRETTY WOMAN at TIVOLIS KONCERTSAL? Pretty Woman er nok bedst kendt som film med Julia Roberts og Richard Gere, men nu har den fået Danmarks premierer som Musical i Tivolis koncertsal med Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen som Vivian og Tomas Ambt Kofod som rigmanden Edward Lewis og det er disse to, der bærer forestillingen med deres sangstemmer, som går ind under huden på en og man bare forsvinder.

BWW Review: SHE LOVES YOU at TIVOLI KONCERTSAL OG MUSIKHUSET AARHUSBWW Review: SHE LOVES YOU at TIVOLI KONCERTSAL OG MUSIKHUSET AARHUS
March 29, 2022

Hvad får man, når man tager Mikkel Rønnov og blander med The Beatles, ja så får man SHE LOVES YOU en ny og stor anlagt musical, som havde verdenspremierer her i Danmark i det smukke Tivoli og forventningerne har været høje til denne store anlagte Musical. Og mine forventninger var da også høje, da jeg i aften satte mig til rette, for skal man overhovedet røre ved Beatles udødelige klassiker?

BWW Review: ELSK MIG I NAT at ONE AND ONLY MUSICALSBWW Review: ELSK MIG I NAT at ONE AND ONLY MUSICALS
March 26, 2022

80erne har ramt København med et brag i musicalen Elsk mig i nat, hvor det ene hit efter det andet afløser hinanden og hvis man som mig var barn i 80erne, kan man ikke andet end at have en fest. Desværre er historien i musicalen tynd som en pixibog, det er lidt som om, at man bare har taget en masse små historie og så puttet noget musik til og det virker desværre ikke i dette tilfælde, hvad angår historien, men dette bliver reddet af fantastiske skuespillere, som ovenikøbet kan synge og synger godt.

BWW Review: KINKY BOOTS at DET NY TEATERBWW Review: KINKY BOOTS at DET NY TEATER
February 13, 2022

Det ny teater og musical af høj kvalitet plejer at gå hånd i hånd og denne gang, har de kastet sig over Broadway succen Kinky Boots som har manuskript af Harvey Fierstein og musik af Cyndi Lauper, som nok bedst er kendt for Girls just want to have fun.