THE RAPE OF LUCRETIA Comes to Opera Ballet Vlaanderen

Performances run through 8 June.

By: May. 30, 2023
THE RAPE OF LUCRETIA Comes to Opera Ballet Vlaanderen

‘Nu is geen zee diep genoeg om mijn schande te verdrinken’, zo klinkt de wanhoop van Lucretia na haar verkrachting door de Romeinse, tirannieke koning Sextus Tarquinius.

De gehuwde Lucretia, bekend voor haar trouw, weigert met het trauma van haar aanranding verder te leven, ook al wordt de tiran verbannen en een nieuw bewind geïnstalleerd. Benjamin Britten schreef zijn gestileerde kameropera The Rape of Lucretia tijdens de Tweede Wereldoorlog, in een periode die behalve door oorlogsgruwel getekend werd door een dramatische toename van misdaden en seksueel geweld.

Van die historische context vertrekt regisseur Carlos Wagner voor een nieuwe, indringende versie van de opera met de jonge zangers van de International Opera Academy. In navolging van de componist leest hij het oorspronkelijke antieke verhaal als een allegorie over het onvermogen om macht te verwerven en te onderwerpen en als een case study in de politieke recuperatie van een misdaad, ongeacht het lot van het slachtoffer.

Een coproductie van Opera Ballet Vlaanderen.

ca. 1 uur 35 minuten, geen pauze

Gratis inleiding (in het Nederlands) om 19u15

Engels met Nederlandse boventiteling

Deze voorstelling behandelt o.a. het thema seksueel geweld. Heb je hier achteraf vragen bij? Bel dan 106 en praat er in alle vertrouwen over.

Deze voorstelling behandelt o.a. het thema zelfmoord. Wie na deze voorstelling nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de zelfmoordlijn op nummer 1813 of bij Tele-Onthaal.




RELATED STORIES - Belgium

1
Bernie Sanders Comes to Bozar in October Photo
Bernie Sanders Comes to Bozar in October

Bernie Sanders comes to Bozar for the launch of his new book It's OK to be angry at capitalism. It is the only Belgian stop during his European tour. Learn more about the event and how to attend here!

2
Bozar Next Generation: Anacronia Performs Haydn in the Cracks at Bozar in October Photo
Bozar Next Generation: Anacronia Performs Haydn in the Cracks at Bozar in October

Bozar Next Generation: Anacronia performs Haydn in the Cracks at Bozar in October. The performance is set for 1 October 2023. Learn more about the concert and find out how to get tickets here!

3
BIRDS Comes to La Monnaie This Month Photo
BIRDS Comes to La Monnaie This Month

Birds comes to La Monnaie this month. The performance is set for 17 September.

4
La Monnaie Hosts a Kids Workshop For CASSANDRA Next Month Photo
La Monnaie Hosts a Kids Workshop For CASSANDRA Next Month

La Monnaie will host a kids workshop For CASSANDRA in September. The event is set for 17 September.

More Hot Stories For You

Videos



Recommended For You