Sprakande Cirkusshow När Elvira Madigan öppnar Parkteaterns Säsong

Sprakande Cirkusshow När Elvira Madigan öppnar Parkteaterns Säsong

Årets Parkteaterproduktion är en fest för sinnena

En antik lastbil, en cirkusvagn och en manege utgör scenbilden för tio artister iförda pastell, tyll och trikåer. I Anna Ståhls regi får berättelsen om Elvira Madigan nytt liv med hjälp av musik, dans och cirkus

Kärlekshistorien mellan adelsmannen Sixten Sparre och cirkusartisten Elvira Madigan är den femte nyskrivna musikalen för duon Mette Herlitz och Emma Sandanam. Med hjälp av Annsofi Nybergs färggranna cirkuskostymer och med mask av Carina Saxenberg kastas publiken tillbaka till en svunnen tid. Men även vår samtid ryms inom ramen för den över hundra år gamla berättelsen som regissören Anna Ståhl vill lyfta och ge nya perspektiv.

- Hur såg sammanhangen ut och vilka personer var Elvira och Sixten? Jag har i mitt berättande sökt efter fler mänskliga dimensioner av en tragisk och förödande historia, säger Anna Ståhl, regissör.

Tio artister från dans, musikal- och cirkusscenen bjuder publiken på en visuell musikalisk upplevelse där kapellmästare Carina E Nilsson driver musiken framåt. Ellen Lindblad gör rollen som Elvira Madigan och i rollen som Sixten Sparre ser vi Robert Noack.

- Det här är en föreställning som längtar efter att möta sin publik, säger Anna Ståhl, regissör.

Fredag 31 maj är säsongstart för Parkteatern och premiärdag för Elvira Madigan i Vitabergsparken. Därefter inleds juniturnén för storproduktionen med 9 olika spelplatser, nytt för i år är spelplatserna Hägersten och Skarpnäck, föreställningen visas också i Spånga som en del av Järvaveckan.

Läs mer om Parkteaterns program på webben. Alltid fri entré!

ELVIRA MADIGAN

Premiär 31 maj kl.19.00 Vitabergsparken

Regi och koreografi Anna Ståhl

Text och musik Emma Sandanam, Mette Herlitz

Scenografi och kostym Annsofi Nyberg

Mask Carina Saxenberg

Kapellmästare Carina E Nilsson

Medverkande Rigmor Bådal, Joanna Perera Eriksson, Albin Flinkas, Sofia Jung, Oscar Karlsson, Nilas Kronlid, Ellen Lindblad, Fredrik Meyer,Robert Noack


Foto: Markus Gårder. Ellen Lindblad som Elvira MadiganRelated Articles View More Sweden Stories   Shows

More Hot Stories For You