PAPPAS FÖDELSEDAG Comes to Dramaten in February

Performances run 1-21 February.

By: Jan. 31, 2024
PAPPAS FÖDELSEDAG Comes to Dramaten in February
Enter Your Email to Unlock This Article

Plus, get the best of BroadwayWorld delivered to your inbox, and unlimited access to our editorial content across the globe.
Existing user? Just click login.

Pappa fyller år och familjen är samlad. Men huvudpersonen själv beter sig märkligt. Hans hembakade empanadas är förvisso lika oätliga som vanligt, men han har dukat fram en tallrik för mycket och pratar i gåtor. Inte minst om sin fru, barnens mamma, som försvann under diktaturen i Chile för länge sen. Nutid och dåtid verkar plötsligt flyta samman. Hur ska syskonen hantera pappans tilltrasslade värld?

Pappas födelsedag är en mörk komedi om saknad, exil och fantomsmärtor. Om en familj i saknad av en gemensam bild av verkligheten.

Alejandro Leiva Wenger är författare och dramatiker, han har skrivit en rad uppmärksammade pjäser för ett flertal svenska scener. Hans novellsamling Till vår ära (2001) är aktuell som 2023 års Stockholm läser-bok.

Frida Röhl är konstnärlig ledare på Folkteatern i Göteborg och regissör till flera framgångsrika uppsättningar som Revisorn, Dogville och Dumma jävla mås. Uppsättningarna Bang och Madame Bovary har även visats i SVT. Röhl och Leiva Wenger har ett flerårigt samarbete bakom sig med pjäser som Minnesstund, Författarna och Arvet.
Videos