Isák: Opprør i Operaen Comes to Den Norske Opera This Weekend

The performance is set for 18 March.

Isák: Opprør i Operaen Comes to Den Norske Opera This Weekend

ISÁK har siden debuten i 2017 etablert seg som et av landets beste live band, med sitt energiske liveshow og intense tilstedeværelse. Trioen har opplevd en overveldende respons i Norge, og er kritikerrost og prisbelønnet. Musikken har nådd verden, og bandet har de siste årene besøkt og spilt for sitt stadig økende publikum verden over.

ISÁK har modernisert den samiske musikken, og «sensasjonen fra Sápmi» er nå også endelig klar for Det Norske Opera & Ballett. ISÁK, med Ella Marie Haetta Isaksen i spissen, flytter grensene for popmusikk og samisk musikk med en ny og spennende sammensmeltning av tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk.

De er nå aktuelle med «The Sun», som er andre låt fra deres kommende EP. Låta slippes 2. desember - samme dag som billettene til Operaen legges ut for salg.

Ella er også aktuell med NRK-dokumentaren Rahčan - Ellas opprør, og i som skuespiller i spillefilmen Ellos Eatnu - La elva leve, som kommer på kino i februar.

«The Sun» er en mørketidslåt om å være ensom i mørket. Den tar utgangspunkt i en sann historie, om noen som ble forlatt på den siste dagen hen så sola på himmelen, før en lang og tung mørketid. Forhåpentligvis kan det være en trøstelåt til alle som føler seg ekstra alene når solen forsvinner.

Og når sola vender tilbake, er også bandet klare for opprør i Operaen. Under hvit marmor og med sitt forrykende sceneshow blir dette garantert solfesten vi alle trenger etter mørketiden.

- Det betyr enormt mye å få spille i Operaen. Det er et steg opp for oss, og en god mulighet til å vise oss som liveband fra en ny side. Vi ønsker å ta publikum med på en emosjonell reise, fra barrikadene til de innerste følelsene og tilbake. Dette rommet tillater oss å hvile i hver følelse lenger, og ved å fortelle om høydepunktene og nedturene fra en hverdag i kamp, håper vi på at hver publikummer vil føle seg inspirert til å løfte knyttneven i solidaritet. ISÁK
RELATED STORIES - Norway

DSCH Comes to Den Norske Opera in June

Forestill deg en musikalsk opplevelse som finner stadig nye former i møte med teater, lys og visuelle virkemidler. Ut av dette oppstår en ny form på tvers av våre tradisjonelle oppfatninger av hva en konsertopplevelse kan være – et konsertteater.

COSI FAN TUTTE Comes to Den Norske Opera

Alfonso works at IKEA. After many years in the job, he has become tired of seeing young couples walking around with the familiar yellow and blue bags, happiness in their eyes and holding the hand of their future ex. So, he decides to challenge two of them …

SLEEPING BEAUTY Comes to Den Norske Opera Next Month

Den Norske Opera presents Sleeping Beauty, a new classic full-length ballet by Christian Spuck. Dancing on toes to Tchaikovsky in a fanciful version of the fairytale.

A MASKED BALL is Now Playing at Den Norske Opera

Verdi's opera is about this dramatic event in world history and the events leading up to it. If you enjoy Victorian dresses, grand chorus scenes and classic set design with a maritime theme, this performance is just for you!


VideosRecommended For You