Isák: Opprør i Operaen Comes to Den Norske Opera This Weekend

The performance is set for 18 March.

By: Mar. 17, 2023
Isák: Opprør i Operaen Comes to Den Norske Opera This Weekend

ISÁK har siden debuten i 2017 etablert seg som et av landets beste live band, med sitt energiske liveshow og intense tilstedeværelse. Trioen har opplevd en overveldende respons i Norge, og er kritikerrost og prisbelønnet. Musikken har nådd verden, og bandet har de siste årene besøkt og spilt for sitt stadig økende publikum verden over.

ISÁK har modernisert den samiske musikken, og «sensasjonen fra Sápmi» er nå også endelig klar for Det Norske Opera & Ballett. ISÁK, med Ella Marie Haetta Isaksen i spissen, flytter grensene for popmusikk og samisk musikk med en ny og spennende sammensmeltning av tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk.

De er nå aktuelle med «The Sun», som er andre låt fra deres kommende EP. Låta slippes 2. desember - samme dag som billettene til Operaen legges ut for salg.

Ella er også aktuell med NRK-dokumentaren Rahčan - Ellas opprør, og i som skuespiller i spillefilmen Ellos Eatnu - La elva leve, som kommer på kino i februar.

«The Sun» er en mørketidslåt om å være ensom i mørket. Den tar utgangspunkt i en sann historie, om noen som ble forlatt på den siste dagen hen så sola på himmelen, før en lang og tung mørketid. Forhåpentligvis kan det være en trøstelåt til alle som føler seg ekstra alene når solen forsvinner.

Og når sola vender tilbake, er også bandet klare for opprør i Operaen. Under hvit marmor og med sitt forrykende sceneshow blir dette garantert solfesten vi alle trenger etter mørketiden.

- Det betyr enormt mye å få spille i Operaen. Det er et steg opp for oss, og en god mulighet til å vise oss som liveband fra en ny side. Vi ønsker å ta publikum med på en emosjonell reise, fra barrikadene til de innerste følelsene og tilbake. Dette rommet tillater oss å hvile i hver følelse lenger, og ved å fortelle om høydepunktene og nedturene fra en hverdag i kamp, håper vi på at hver publikummer vil føle seg inspirert til å løfte knyttneven i solidaritet. ISÁK
RELATED STORIES - Norway

1
Prokofiev 3 Comes to Den Norske Opera With Isata Kanneh-Mason Photo
Prokofiev 3 Comes to Den Norske Opera With Isata Kanneh-Mason

The Norwegian National Opera Orchestra welcomes the summer with the British it pianist Isata Kanneh-Mason – under the musical direction of the chief conductor of Finland’s National Opera, Hannu Lintu.

2
JO STRØMGREN KOMPANI Brings The Truth About Dance to Den Norske Opera Photo
JO STRØMGREN KOMPANI Brings The Truth About Dance to Den Norske Opera

There are three categories of people; those who love dance, those who hate dance and those who do not care at all. Common to all is that they have completely misunderstood what dance is. Maybe the reason is that the dance does not even understand itself? If you are curious about the answers, there is only one thing to do – see the performance The Truth about Dance.

3
DSCH Comes to Den Norske Opera in June Photo
DSCH Comes to Den Norske Opera in June

Forestill deg en musikalsk opplevelse som finner stadig nye former i møte med teater, lys og visuelle virkemidler. Ut av dette oppstår en ny form på tvers av våre tradisjonelle oppfatninger av hva en konsertopplevelse kan være – et konsertteater.

4
COSI FAN TUTTE Comes to Den Norske Opera Photo
COSI FAN TUTTE Comes to Den Norske Opera

Alfonso works at IKEA. After many years in the job, he has become tired of seeing young couples walking around with the familiar yellow and blue bags, happiness in their eyes and holding the hand of their future ex. So, he decides to challenge two of them …

More Hot Stories For You

VideosRecommended For You