STORMEN Comes to Dramaten Beginning This Weekend

Performances run 17 March - 25 May.

STORMEN Comes to Dramaten Beginning This Weekend

Hertigen Prospero har landsförvisats tillsammans med sin dotter Miranda. De hamnar på en karibisk ö som är "obebodd med vissa undantag", som Prospero uttrycker det. Där stöter de på urinvånaren Caliban och det dröjer inte lång tid innan Prospero lyckas återskapa ett perfekt klassamhälle med endast dessa tre personer. Han är mycket nöjd! Och han lär sin dotter allt han kan om världen. Det här är hans story.

Stormen är en karibisk tragikomedi med vind i seglen, reggae i baslådorna och fullt medvetet effektsökeri. En laddad uppgörelse med de koloniala baksidorna av Shakespeares sagospel.

Staffan Valdemar Holm är en av Sveriges mest framstående regissörer, och var teaterchef på Dramaten 2002-2008. Hans nära samarbete med scenografen Bente Lykke Møller har resulterat i drygt 100 uppsättningar - varav många på utländska scener.

Stormen kan bli en av parets sista uppsättningar på Dramaten och i Stockholm, och det blir förutom en uppgörelse med teaterhistoriens koloniala rester även en personlig betraktelse över teatern som metafor för livet. En iscensättning av Shakespeares eget avsked till teatern.
RELATED STORIES - Sweden

KÖRSBÄRS­TRÄDGÅRDEN Comes to Dramaten Beginning This Week

Världen är i förändring. Men det vill Ranevskaja och hennes förnäma och numera utfattiga familj inte riktigt ta in. De har samlats på sitt anrika och högt belånade gods, som nu måste säljas. Att köparen verkar bli en nyrik bonde är extra smärtsamt för familjen.

Vanbot Releases New Album 'HOW COULD I PREPARE FOR THIS'

Following the success of her previous album, 'Siberia,' which was recorded on the Trans-Siberian Railway and gained recognition in Pitchfork, Paste Magazine, The Line Of Best Fit, and more, Swedish synthpop sensation Vanbot returns with her brand new album, 'How Could I Prepare For This.'

RAISED ON RHYTHM is Now Playing at Dramaten

Rhythm makes the world go round - i alla fall om du frågar dansaren och koreografen Niki Tsappos som ligger bakom denna föreställning. Men var kommer rytmen ifrån? Vad gör den med oss?

VOX HUMANA is Now Playing at Dramaten

En kvinna talar i telefon med sin före detta älskare, en allra sista gång. Hon är förkastad och bortvald, men så visste hon hela tiden att det skulle bli, försäkrar hon. Med telefonen som livlina och lögnen som mask behåller hon sansen. Vi ser och hör kvinnan, men inte mannen hon pratar med. Och vi ser allt hon inte vill att han ska se.


VideosRecommended For You