Skip to main content Skip to footer site map

Review: VIVA LAS VEGAS at Randers Egnsteater

Review: VIVA LAS VEGAS at Randers Egnsteater

******

Iført glimmer fra top til tå, trådte jeg ind i salen på Randers Egnsteater. Med titlen "Viva Las Vegas" var der lagt op til en aften i Elvis' tegn. Aftenen blev på alle måder berigende og sjov, og glimmeret passede perfekt ind!

Randers Egnsteater har en fast tradition med at skabe en vinterkabaret. Efter forestillinger i huset drager den på turné i lokale forsamlingshuse rundt i Randers omegn. Et af de eneste krav efterhånden synes at være, at Lone Rødbroe medvirker, kan man høre af premieretalen fra teaterets direktør Peter Westphael. Jeg forstår det godt. For Lone Rødbroe er garant for en underholdende aften. Årets forestilling er også en hyldest til det lokale Memphis Mansion, der er en tro kopi af Elvis' bolig Graceland. Ejeren har da også medvirket som ekstern konsulent. Derfor er det med forventninger til en god og sjov aften, jeg ankommer til teateret med.

Kabareten er skrevet af dramatiker Jan Svarrer og instrueret af Joy-Maria Frederiksen. Vi følger den inkarnerede Elvisfan og pladeselskabsdirektør HP. Han plages desværre mere af kreditforeningen end af kunstnere. Han tør dog ikke fortælle sandheden til firmaets to ansatte, Tina og Henning. Teksten har både dybde, skarpe replikker og alvor blandet ind i den ellers humoristiske handling. Det er nøje doseret og velinstrueret af Joy-Maria Frederiksen. Musikken står Thomas Pakula for. Han har lavet de smukke arrangementer, ligesom han indgår som en del af kulissen med sit lille en-mands orkester. Det er imponerende, når han skifter mellem instrumenter eller de kendte Elvissange.

I den ret brune kulisse møder vi de tre skuespillere. Man er ikke i tvivl om, at der her er et pladeselskab, der sidder fast i fortiden. Midt i alt det brune lyser den farverige bogholder, Tina, op. I Lone Rødbroes skikkelse stråler den rapkæftede og frembrusende rejekælling op mellem de to andre. I storblomstret kjole og med høj skinger stemme indtager hun scenen, så publikum kun kan overgive sig. Jeg er vild med hende. Hendes bramfrie humor rammer plet hos mig. På samme måde rammer nørden Henning, spillet af Daniel Bevensee, mig. Han er ulykkeligt forelsket i Tina, men tør med sin forsigtige personlighed ikke sige det til hende. Daniel Bevensee besidder også et komisk talent med sin perfekte timing. Jeg har sympati for Henning helt fra start og hepper på ham hele vejen. I samspillet med Tina finder vi nogle af forestillingens sjoveste scener. HP er spillet af Kim Leprévost. Han spiller overbevisende en lidt slesk pladeselskabsdirektør, men får også undervejs givet ham så meget karakter, at publikum forstår, at han også har følelser.

Skuespillet er til tider yderst karikeret. Det kan ligge på grænsen til at kamme over, og jeg kan da godt tænke, at nogen vil synes, at det er for meget. Jeg synes dog ikke, at det går over grænsen. Jeg synes netop at karikeringen viser de stereotyper og episoder, som vi nok alle kender på en eller anden måde i vores dagligdag. For hvem kender ikke det at sidde med en dårligt komponeret festsang til en middag, eller veninden, der får swipet en del på Tinder, fordi hun føler sig "fyrre, fed og færdig"? Samtidig tænker jeg, at forestillingen passer perfekt i forsamlingshusene, hvor publikum uden tvivl vil gå hjem med et stort smil på læben. Jeg tror, at humoren vil gå rent hjem, ligesom det ofte mindre rum, vil gøre oplevelsen intens. Man rammer med forsamlingshusene ovenikøbet et publikum, der måske ikke normalt vil gå i teateret.

Igennem de 120 minutter præsenteres vi for et væld af Elvis-sange - både kendte og (for mig) mindre kendte. Blandt nogle af aftenens bedste scener var f.eks. Daniel Bevensees lidenskabelig dans med sig selv i "Fever", en mash-up mellem Lone Rødbroe og Daniel Bevensee, ligesom "All Shook Up" udsat for The Cup Song-koreografi og kalypso begejstrede mig. Alle tre skuespillere fortolker sangene, hvor Kim Leprévost er den, der kommer nærmest originalen, hvilket giver mening i forhold til hans karakter. Her er hoftevrik og bakkenbarter

Man skal helt sikkert se "Viva Las Vegas", hvis man ønsker at se en gennemmusikalsk forestilling, hvor man forlader teateret i godt humør og med en smule latterkrampe. Her er en god historie kombineret med masser af vellydende musik. Er du til karikeret humor på den bramfrie måde, vil du være rigtig godt underholdt.

Foto: Søren Pagter

Medvirkende: Lone Rødbroe, Kim Leprevost, Daniel Bevensee
Musiker: Thomas Pakula
Dramatiker: Jan Svarrer
Instruktør: Joy-Maria Frederiksen
Scenograf: Kirsten BrinkFOOTBALL FOOTBALL FOOTBALL is Now Playing at Det. KGL Teater Photo
Football Football Football relates the story about a football match and all the people connected through their passion for the game. The play is garnished with imaginative club anthems and heady terrace chants as we follow the many stakeholders before, during and after a match – players, coaches, club owners and not least the enthusiastic fans.

Review: WEST SIDE STORY at Operaen Photo
What did our critic think of WEST SIDE STORY at Operaen? Leonard Bernsteins udødelige klassiker West Side Story har fået nyt liv på operaen i København og dette er gjort med en kærlighed for det oprindelige værk sikkert ført i havn af instruktør Thomas Bendixen, som har gjort at de 2 timer og 20 min, som forestillingen varer bare flyver afsted og ingen af scenerne bliver på noget tidspunkt kedelige og langtrukken, det glider som smurt i olie. Palle Steen Christensen står for scenografien og her må man bare sige, wow det er gennemtænkt og storslået man bliver ved med at finde nye muligheder til at bruge scenografien og det er som en julekalender, der bliver ved med at åbne sig og afslører nye ting. I de to store hovedroller ses som Maria Emilie Groth Christensen og hun har så meget sødme og fanden i voldskhed, at man ikke kan andet en føle med Maria, hun er en drøm af en Maria. Søren Torpegaard Lund er hendes Tony og ud over han har en drøm af en sangstemme, så spiller han også røven ud af bukserne, så man som tilskuere sidder og hepper på Tony frem til det sidste. Forestillingen spilles på dansk og jeg plejer tit at krumme tæer over de danske oversættelser, men det er faktisk lykkedes Det Kongelige Teater at få en oversættelse, hvor hjerte ikke skal rime på smerte og dette er et kæmpe plus og det er med til, at man let kan se bort fra, at det hele tales og synges på dansk. En helt formidabel forestilling som bare skal opleves, før det er for sent.

WEST SIDE STORY is Now Playing at Det. KGL Teater Photo
Shakespeare’s tragic love story about Romeo and Juliet inspired Leonard Bernstein and lyricist Stephen Sondheim to create the story of the two lovebirds, Tony and Maria, involving two rival street gangs in 1950s New York.

Stevns Sommerspil Præsenterer MØD MIG PÅ CASSIOPEIA Photo
Med Nicolaj Cornelius, Marie Louise Hansen, Sandra Elsfort, Thor Vestergaard, Susanne Breuning, Sune Svanekier og Bjarne Antonisen.


From This Author - Maria Bruun Fanoe


Review: COME FROM AWAY at Fredericia MusicalteaterReview: COME FROM AWAY at Fredericia Musicalteater
October 27, 2022

'Come from away' er en usædvanligt energisk, hæsblæsende og vidunderlig forestilling, der satte gang i alle følelser hos denne anmelder på Fredericia Musicalteater. 

Review: WALLMANS DINNERPARTY 'VIVA' at CirkusbygningenReview: WALLMANS DINNERPARTY 'VIVA' at Cirkusbygningen
September 25, 2022

Wallmans har opskriften på den fuldendte showaften; Sang, dans og socialdining, der smelter sammen i Cirkusbygningens smukke arena.

Review: SUNSET BOULEVARD at Den Jyske OperaReview: SUNSET BOULEVARD at Den Jyske Opera
August 17, 2022

I en fordums tid kunne man med kun ét blik fortælle alt. Her var ikke farver eller stemmer til at fortælle. Kun skuespillerens mimik. Stumfilm var en ædel kunst, og skuespillerne blev feteret som stjerner, der kun fandtes større på himlen. 'Sunset Boulevard' er historien om tiden lige efter; Tiden hvor drømmene var store, men nederlagene og illusionerne større. Andrew Lloyd Webbers musical spilles netop nu af Den Jyske Opera med Tammi Øst i hovedrollen som divaen Norma Desmond.

BWW Review: CABARET  at Aarhus TeaterBWW Review: CABARET at Aarhus Teater
May 6, 2022

Forestillingen Cabaret er stadig højaktuel på trods af mange år på bagen. Aarhus Teater formår at sætte fokus på temaer, der stadig rører sig i samfundet i dag. Altsammen pakket ind i overdådige, glitrende kostumer, effektfuld scenografi og stærke skuespilpræstationer.

BWW Review: SNEFALD  at Aalborg TeaterBWW Review: SNEFALD at Aalborg Teater
November 22, 2020

'Snefald' er en hjertevarm forestilling, der får julehumøret frem.